Tóth Vera megbukott, Oláh Ibolya Rúzsa Magdival a csúcson

2006.07.30. 11:14
Míg Tóth Vera második albumából hatezer darab fogyott, a jobbak a sikert tízezrekben mérik. A Megasztárokat a lemezeladásaikról kérdezte a Színes Bulvár Lap.
Tóth Vera elsőként nyerte meg a Megasztár-versenyt, és első lemezéből Az Ébren álmodomból kishíján platina lett, de az idén márciusban megjelent második lemezéből, a Valami másból, melynek Pély Barna a producere, csak hatezer kelt el. Holott ez a reklámszöveg szerint az elsővel szemben a közönségnek szólt: "ez az album - az első lemezzel szemben, mely inkább a szakmának szólt - valóban "Valami más" lett, hiszen most a modernebb felfogású, fiatalabb korosztályt megcélzó dalok a jellemzőek."

"A debütáló lemezemből eddig közel húszezret vásároltak meg, a mostaniból pedig valóban csak hatezer fogyott - nyilatkozta erről Vera, aki már készíti harmadik albumát, ami 2007. szeptemberében várható. - Viszont a Valami mást mindössze négy hónapja adták ki. Én boldog vagyok, hogy ennyi idő alatt ilyen sikert ért el."

A második Megasztár nyertese, Caramel A döntőben elhangzott dalok című válogatáslemeze és a tavaly novemberben megjelent első önálló albuma (Nyugalomterápia) is platina lett, utóbbi már harmincezer eladott példánynál tart. "Nem bízom el magam" - nyilatkozta Caramel.

A harmadik széria befutója, Rúzsa Magdi Carameléhez hasonló válogatáslemeze dupla platina lett, azaz több, mint negyvenezer kelt el belőle.

Nem lettek Megasztárok, de

Oláh Ibolya Tóth Vera mögött végzett a versenyben, de mindkét lemezéből húszezer kelt el, így a piacon elévágott.

Az első széria legjobb férfi hangjának választott Gáspár Laci is jól debütált: Hagyd meg nekem a dalt című albuma néhány hét alatt lett platina. Második lemeze egyelőre csak az arany minősítést kapta meg.

Hozzá csatlakozik még Torres Dani Versus című albumával, ami szintén aranylemez. "Nem görcsöltem rá arra, hogy mennyi lemez fog elmenni, gondoltam, ahogy esik, úgy puffan - mondta Torres a lapnak. - A sikeren felbuzdulva már készítem a másodikat."

A kisebbik Tóth-lány, Gabi Fekete virág című albumából csak háromezerötszáz fogyott. Palcsó Tamás debütáló korongjából (Megfordult a világ) is csak hatezer darabot vettek meg a rajongói.