Csoportterápiás film készült a Metallicáról

2004.07.12. 11:16
A metál együttes pszichológiai térningjével a lélek győzedelmeskedik a nyers gitárszólók felett.
"Mindnyájan nagyon megkönnyebbültünk, hogy végre megjelenik a film" - mondta megnyerő mosollyal a Reutersnek a Metallica basszusgitárosa, Robert Trujillo a manhattani Street Theaterben, az együttes tagjairól készült dokumentumfilm bemutatóján.

"Hatalmas nagy élmény volt ez mindannyiunk számára" - tette hozzá őszintén a rocker, nem alaptalanul. A film hatalmas, vagy legalábbis sokkoló élmény lehet mindenki számára, aki a metálosokat zord, szőrös mellkasú, sörszagú alakoknak ismeri. A filmen halálhörgés, csirkefejezés és stage diving helyett ugyanis szépen felépített csoportterápiával ismerkedhetnek meg a nézők.

Lélek és pénz

A film nem titkos kamerákkal készült egy régi gyárépületben, ahová lopva surrantak be az együttes tagjai, hogy bőrdzsekijeiket ledobva egymás vállán zokoghassák ki magukat, egy pszichológus irányítása mellett. A "Metallica: Some Kind of Monster" című film nem csak az együttes tagjainak tudtával, de egyenesen pénzügyi részvételével készült.

A lélek nagyon fontos Lars Ulrich, James Hetfield és Kirk Hammett azért szállt be a produkcióba, hogy elkerüljék, harmadrangú csatornák valóság showjaként forgalmazzák a számukra sokat jelentő alkotást. "Mi mint csoport is úgy éreztük, hogy a filmünk különlegesebb ügy ennél" - vallotta be őszintén Trujillo, aki már a film forgatása alatt csatlakozott az együtteshez.

Őszinte kritika

A szívélyes légkört Ulrich törte meg némiképpen, mikor a hálálkodó nyilatkozatok közepette kijelentette: "Én egyedül a Metallicának szeretnék köszönetet mondani. Magunknak köszönöm ezt a dolgot! Senki nem szart be, és kezdett más ügyekbe. Még mindig találok olyan részeket a filmben, amiket nehéz nyugodtan végignéznem, és ezért büszke vagyok, hogy voltunk elég tökösek végigcsinálni" - mondta őszinte rocker mentalitással a dobos.

A film utáni partin, a Gramercy Park Hotelben a bőrdzsekis srácokkal együtt ünnepelte a lélek győzelmét a nyers gitárszólók felett Sean Penn, Robin Wright Penn, David Spade, Eva Mendes, és Julian Schnabel.

A pénteken bemutatott dokumentumfilm a szerénynek mondható 45 ezer dollárból készült.