Emília
18 °C
26 °C
Advertisement

Vásárolj 4db Somersby-t, töltsd fel az AP kódját és nyerj!

Mégis volt szerződése Minnellinek?

2004.07.14. 14:42
A szervezők papírjai között talált angol nyelvű szerződés döntheti el, hogy szó volt-e Liza Minnelli júliusi budapesti fellépéséről. A szervezők kinyomtatott e-mailekkel érvelnek.
Volt egy angol nyelvű szerződés azok között az iratok között, amelyeket az elmaradt Liza Minnelli-koncert szervezői adtak át a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség szerdán.

A BRFK kedden egy televíziós műsorbeli szereplés után, a stúdió előtt egyeztetett a koncert szervezőivel arról, hogy még aznap beviszik a dokumentumokat a rendőrségre. Ezek között volt egy februári koncertre vonatkozó szerződés, és a szervezők egy e-mail levelezést is csatoltak, amelyben szerepel a július 10-ei dátum, Budapest megnevezése és a művésznő neve. Ezeket a leveleket a szervezők Liza Minnelli menedzsmentjétől kapták - mondta Kovács József alezredes, a BRFK vizsgálati főosztály gazdaságvédelmi osztályának munkatársa.

Az alezredes hozzátette, a többszöri halasztás után júliusra meghirdetett koncert - amelyen végül Liza Minnelli helyett Bonnie Tyler lépett fel - a művésznő februárban elmaradt koncertjének lett volna a pótlása.

Az e-maileket és a szerződést, hozzávetőlegesen mintegy 20-25 oldalt, kedden átadták az angol tolmácsnak. A fordítás kézhezvétele után már "sokkal előrébb leszünk, sokkal többet tudunk mondani" - közölte.

Csalás vagy balszerencse?

A rendőrség még vizsgálja, hogy valóban csalásról van-e szó. Tervezik a koncertet szervezők és a koncertre jegyet vásárlók kihallgatását, hogy tisztázzák, pontosítsák, a szervezők sajtónyilatkozata után a tanúk a helyszíni jegyvásárláskor kaptak-e bármilyen tájékoztatást arról, hogy változás lesz a műsorban.

A Népszabadság szerdán a Liza Minnellit képviselő ügyvédre hivatkozva azt közölte: a művésznőnek nem kellett július 10-én Budapesten fellépnie, mert a koncertről sohasem született szerződés. Allen Arrow szerint valóban tárgyaltak Bona Ágnessel egy koncertről, de a megbeszélések nem vezettek eredményre.

A koncert szervezői kedden egy reggeli televíziós műsorban jelentették be, hogy két héten belül visszaváltják az elmaradt Liza Minnelli-koncertre vásárolt jegyeket. A BRFK hétfőn csalás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást az elmaradt koncerttel kapcsolatban. "A BRFK az iratok és a szerződések alapján azt vizsgálja majd, hogy valóban csalás történt-e, vagy a művésznő mondta le a koncertet" - mondta hétfőn Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese.