Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégis volt szerződése Minnellinek?

2004.07.14. 14:42
A szervezők papírjai között talált angol nyelvű szerződés döntheti el, hogy szó volt-e Liza Minnelli júliusi budapesti fellépéséről. A szervezők kinyomtatott e-mailekkel érvelnek.
Volt egy angol nyelvű szerződés azok között az iratok között, amelyeket az elmaradt Liza Minnelli-koncert szervezői adtak át a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség szerdán.

A BRFK kedden egy televíziós műsorbeli szereplés után, a stúdió előtt egyeztetett a koncert szervezőivel arról, hogy még aznap beviszik a dokumentumokat a rendőrségre. Ezek között volt egy februári koncertre vonatkozó szerződés, és a szervezők egy e-mail levelezést is csatoltak, amelyben szerepel a július 10-ei dátum, Budapest megnevezése és a művésznő neve. Ezeket a leveleket a szervezők Liza Minnelli menedzsmentjétől kapták - mondta Kovács József alezredes, a BRFK vizsgálati főosztály gazdaságvédelmi osztályának munkatársa.

Az alezredes hozzátette, a többszöri halasztás után júliusra meghirdetett koncert - amelyen végül Liza Minnelli helyett Bonnie Tyler lépett fel - a művésznő februárban elmaradt koncertjének lett volna a pótlása.

Az e-maileket és a szerződést, hozzávetőlegesen mintegy 20-25 oldalt, kedden átadták az angol tolmácsnak. A fordítás kézhezvétele után már "sokkal előrébb leszünk, sokkal többet tudunk mondani" - közölte.

Csalás vagy balszerencse?

A rendőrség még vizsgálja, hogy valóban csalásról van-e szó. Tervezik a koncertet szervezők és a koncertre jegyet vásárlók kihallgatását, hogy tisztázzák, pontosítsák, a szervezők sajtónyilatkozata után a tanúk a helyszíni jegyvásárláskor kaptak-e bármilyen tájékoztatást arról, hogy változás lesz a műsorban.

A Népszabadság szerdán a Liza Minnellit képviselő ügyvédre hivatkozva azt közölte: a művésznőnek nem kellett július 10-én Budapesten fellépnie, mert a koncertről sohasem született szerződés. Allen Arrow szerint valóban tárgyaltak Bona Ágnessel egy koncertről, de a megbeszélések nem vezettek eredményre.

A koncert szervezői kedden egy reggeli televíziós műsorban jelentették be, hogy két héten belül visszaváltják az elmaradt Liza Minnelli-koncertre vásárolt jegyeket. A BRFK hétfőn csalás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást az elmaradt koncerttel kapcsolatban. "A BRFK az iratok és a szerződések alapján azt vizsgálja majd, hogy valóban csalás történt-e, vagy a művésznő mondta le a koncertet" - mondta hétfőn Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese.