Visszafizetik a Minnelli-jegyek árát

2004.07.23. 15:47
Jövő héten megkezdődhet az elmaradt Minnelli-koncert jegyeinek visszavásárlása, mondta Bárándy György ügyvéd, a koncertszervező cég ügyvezetőjének védője pénteken.
"Ügyfelem a mai rendőrségi kihallgatáson nyilatkozott arról, hogy biztosan visszafizetik a jegyek árát. Ez várhatóan a jövő héten megkezdődik, az ehhez szükséges pénz nagy része már együtt van" - mondta Bárándy György, akinek a feltételezése szerint a jegyek visszavásárlásakor tumultuózus jelenetekre lehet számítani. Ezért az ügyvéd arra fogja kérni az illetékes rendőri vezetőket, hogy biztosítsák a helyszínt.

"A kár megfizetése nagyon nyomatékos enyhítő körülmény - jegyezte meg a védő. - A hatóságok belátták: a károsultaknak nem az az érdeke, hogy börtönbe menjen a tettes, hanem az, hogy térítse meg a kárt. Akkor pedig a bíróságok is enyhe büntetést szabnak ki, többnyire felfüggesztettet."

Ettől függetlenül az ügyvéd meg van győződve védence ártatlanságáról, és bízik abban, hogy az eljárás a vádemelésig sem jut el. Elmondta, hogy a pénteki gyanúsítotti kihallgatáson tisztázták, mi volt az utolsó időpont, ameddig Liza Minnelli, illetve stábja "hitegette" a koncert szervezőit.

"Beigazolódott, hogy ügyfelem, Bona Ágnes, a Minnelli-koncertet szervező Movies and Fashion Kft. ügyvezetője az előadás megtartására vonatkozó szerződések birtokában július 7-ig alappal bízhatott abban, hogy a művésznő eljön Budapestre - jelentette ki az ügyvéd. - Azt követően pedig minden tőle elvárhatót megtett, hogy leállítsa a Liza Minnelli-koncert reklámozását, illetve az arra szóló jegyek eladását. De miután ezzel több iroda is foglalkozott, nem lehetett rögtön letiltani az értékesítést."

Mások bezzeg

"Nap mint nap hány olyan hirdetést láthatunk, amely már megtartott, vagy éppen meghiúsult rendezvényt reklámoz. Mégsem indul a szervezők ellen büntetőeljárás" - jegyezte meg Bárándy György.

Elmondta, hogy a pénteki gyanúsítotti kihallgatás nyomán a rendőrség döntött arról is, hogy átvizsgálja a koncertszervező cég számítógépeit, hogy megtudja, hány jegyet adtak el július 7-e előtt és hányat utána.

Bárándy György megjegyezte, hogy a feljelentők között találtak olyat is, aki július 7-e előtt vette a jegyét. Akkor pedig még a szervező is okkal hihette, hogy nem fog meghiúsulni a koncert.

Bona Ágnest a múlt hét végén hallgatták ki csalás gyanújával. A rendőrség akkori tájékoztatása szerint a gyanúsítás alapja, hogy a koncert előtt napokkal az egyik kereskedelmi televízióban a szervezők elmondták, Liza Minnelli nem jön Budapestre, de azután még hét jegyet értékesítettek.

A július 10-ére meghirdetett koncerten Liza Minnelli helyett Bonnie Tyler lépett fel. A csalódott jegytulajdonosok egy része megpróbálta visszaváltani jegyét, de erre nem volt lehetőség, és hetvenen feljelentést tettek.