Michael Jackson Mohamed követője lett

2003.12.18. 15:03
Amerika legnagyobb muszlim gyülekezetéhez csatlakozott a pedofíliával vádolt énekes. A vádemelés tovább késik.
Michael Jackson tegnap belépett a Nation of Islam amerikai muszlim szervezetbe, adta hírül a Washington Post. A lap értesülései szerint a popsztár megtérése a hatalmas médiavisszhanggal folyó molesztálási ügyével lehet kapcsolatban.

A Nation of Islam magasrangú képviselői egyébként már hosszabb idő óta próbálják Jacksont a gyülekezetükbe vonni. A Fox News beszámolt arról, hogy Jackson egyik bátyja, Jermanie már 1989-ben Mohamed követőjének szegődött. Később pedig elintézte, hogy az iszlám szervezet vezetőjének, Louis Farrakhan belső köreibe tartozó Leonard F. Muhammad munkát kapjon Michael Jacksonnál, mint testőr.

Vallási hevület

A vallási elmélyülés jelei a jól értesültek szerint akkor váltak észlelhetővé a művészen, amikor a kaliforniai ügyészség nyilvánosságra hozta elhatározását, miszerint fiatalkorú molesztálása miatt vádat emel ellene.

Az ügyészség egyébként a határozott fellépést követően visszakozni látszik, amely sokak szerint annak a jele, hogy a vádak mégsem annyira megalapozottak. A november 20-án letartóztatott Jacksont 3 millió dollár ellenében szabadlábra helyezték, a vádemelés késik, a napokban pedig visszakapta útlevelét is.

A pop királya így már ezen a hétvégén elutazhat az Egyesült Királyságba, ahonnan csak január 6-án kell hazatérnie. A Reuters szerint a vádemelésre csütörtökön kerül sor, de ezeddig nem érkeztek hírek a Santa Barbarai kerületi ügyészség döntő lépéséről.

Egyes jólértesültek arról is beszámoltak, hogy a Jackson felmondana ügyvédjének, Mark Geragos-nek, aki tegnap szigorú biztonsági intézkedések mellett szerdán megjelent a vádat képviselő ügyésznél, Tom Sneddonnál. Az ügyész, akinek ez a második kísérlete, hogy Jacksont pedofília vádjával elítélje, szintén megerősítette: hamarosan sor kerül a vádemelésre.