Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jacko ringbe száll a lemezcégek ellen

2002.06.08. 10:46
Hadat üzent Michael Jackson a lemezcégeknek. Az egykori megasztár azzal vádolja a kiadóvállalatokat, hogy "rabszolgamunkára" kényszerítik az előadóművészeket.
Jacko egy ügyvéd és egy polgárjogi aktivista, Al Sharpton segítségével indította meg támadását, amelynek célpontja saját kiadója, a Sony. A kampányt támogatja Madonna, Sting, Eric Clapton, az R.E.M. és Elton John - adta hírül az Ananova hírügynökség.

- Ideje, hogy a kiadók megadják a művészeknek a nekik kijáró erkölcsi és anyagi tiszteletet - mondta Jackson. Al Sharpton úgy nyilatkozott: a gazdasági alávetettség akkor is rabszolgaság, ha kényelmes. Johnnie Cochran Jr., a mozgalmat segítő ügyvéd szerint a kiadóknak szégyellniük kell magukat, hiszen az előadók milliárdokat kerestek nekik, aminek túlnyomó részét a lemezcégek tették zsebre.

Jackson támadása azt követően kezdődött meg, hogy a Sony illetékesei azt nyilatkozták, az énekes mintegy 200 millió dollárral tartozik nekik stúdióbérlet és marketing címén. Az ügyben a Sony azóta nem szólalt meg.