Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Jacko ringbe száll a lemezcégek ellen

2002.06.08. 10:46
Hadat üzent Michael Jackson a lemezcégeknek. Az egykori megasztár azzal vádolja a kiadóvállalatokat, hogy "rabszolgamunkára" kényszerítik az előadóművészeket.
Jacko egy ügyvéd és egy polgárjogi aktivista, Al Sharpton segítségével indította meg támadását, amelynek célpontja saját kiadója, a Sony. A kampányt támogatja Madonna, Sting, Eric Clapton, az R.E.M. és Elton John - adta hírül az Ananova hírügynökség.

- Ideje, hogy a kiadók megadják a művészeknek a nekik kijáró erkölcsi és anyagi tiszteletet - mondta Jackson. Al Sharpton úgy nyilatkozott: a gazdasági alávetettség akkor is rabszolgaság, ha kényelmes. Johnnie Cochran Jr., a mozgalmat segítő ügyvéd szerint a kiadóknak szégyellniük kell magukat, hiszen az előadók milliárdokat kerestek nekik, aminek túlnyomó részét a lemezcégek tették zsebre.

Jackson támadása azt követően kezdődött meg, hogy a Sony illetékesei azt nyilatkozták, az énekes mintegy 200 millió dollárral tartozik nekik stúdióbérlet és marketing címén. Az ügyben a Sony azóta nem szólalt meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!