Három díjat nyert Britney Spears az MTV Music Awardson

2008.09.08. 10:28
Az MTV idei zenei díjait valószínűleg az öt évvel ezelőtti lista alapján osztották ki, mert mással nem tudjuk megmagyarázni Britney Spears, a Pussycat Dolls és a Linkin Park sikerét. 2002 lenne megint?

Az előrejelzéseknek megfelelően Britney Spearsé volt az MTV Video Music Awards díjkiosztó: a szőke popsztár nemcsak három díjával, hanem megjelenésével is óriási sikert aratott. A gálát közép-európai idő szerint hétfőn hajnalban tartották Hollywoodban, a Paramount Studios helyiségeiben.

Tokio Hotel és más retro

A sorrendben 25. alkalommal megrendezett díjátadón a 26 esztendős, viharos éveket maga mögött hagyó énekesnő a díjakat illetően százszázalékosan teljesített, mindhárom jelöléséből díj lett: Piece of Me című zenés filmje lett az év videója és ez kapta a legjobb női előadónak, valamint a legjobb popvideóért járó elismerést.

A férfiak között a 19 esztendős Chris Brown nyert, a legjobb rockvideó a Linkin Park együttesé. Lil Wyne a hip hop kategóriában nyert, míg az év felfedezettje a Tokio Hotel tinicsapata lett. A dance kategória nyertese a Pussycat Dolls videója.

A Britney Spears és a közönség számára is mindenképpen felejthetetlen show házigazdája Russel Brand angol komikus színész volt, aki nem mulasztotta el, hogy még a díjátadó kezdete előtt Barack Obama mellett állást foglaljon az amerikai elnökválasztási kampányban. A díjátadók között volt Michael Phelps, a pekingi olimpián verhetetlen amerikai úszócsoda.

Az este során az összességében ragyogó formát mutató Britney Spears nem énekelt. Fellépett viszont Christina Aguilera, Rihanna és T. I, Kid Rock, a Jonas Brothers, a Paramore, Katy Perry, Lil Wayne és Pink. A programot Kanye West produkciója zárta. Nem kis feltűnést okozott T-Pain, aki elefánton érkezett a díjátadó helyszínére.