Lehel
17 °C
27 °C

Marie Trintignant utolsó esélye

2003.07.29. 14:50
A világhírű francia színész lánya Litvániában forgatott anyjával, amikor barátjával, a Noir Desir frontemberével összeverekedtek. Marie Trintignant állapota több idegsebészeti beavatkozás után is életveszélyes. A barát, Bertrand Cantat ugyancsak kómában fekszik, egy detoxikáló részlegen.
Újabb idegsebészeti műtétet hajtottak végre a vilniusi egyetemi klinikán Marie Trintignant francia színésznőn, aki azt követően esett kómába, hogy vasárnap összeverekedett barátjával. A klinika idegsebészeti osztályának litván főorvosa megerősítette: Marie Trintignant a kórházba szállítás óta nem tért magához.

A 41 éves művésznőnek ez a második műtét az "utolsó esélye" a túlélésre, mert állapota rendkívül súlyos - közölte az operációt vezető Stephane Delajoux idegsebész, akit a francia kormány kérésére sietett a Litván fővárosba.

A színésznőt először vasárnap operálták meg, miután barátjával, Bertrand Cantat-val, a Noir Désir híres francia alternatív együttes frontemberével való összetűzés közben elesett és beverte a fejét. Az eset részleteiről Roman Kolinka, a színésznő fia beszélt a hatóságoknak.

Öngyilkosságot kísérelt meg az énekes

Cantat jelenleg szintén kórházban van: őt - csaknem kómás állapotban - egy detoxikáló részlegben tartják megfigyelés alatt. Az orvosok mindeddig nem engedték meg a rendőröknek, hogy kihallgassák. Meg nem erősített források szerint Cantat az eset után öngyilkosságot kísérelt meg.

Marie Trintignant június óta dolgozott Litvániában a Colette francia írónőről készülő tévéfilm forgatásán. A tévéfilmet anyja, Nadine Trintignant rendezte. Világhírű színész apja, Jean-Louis Trintignant az indiai Sify News értesülései szerint repülőn érkezett Vilniusba, hogy Marie ágyánál lehessen.