Tekla
8 °C
20 °C

Amy és Britney küzd az MTV díjaiért

2008.09.29. 13:32
Britney Spears és Amy Winehouse lehetnek az MTV Europe zenei díj első számú nyertesei. Mindkét énekesnő versenyben van a 2008 legjobb produkciója címért. A díjakat november 6-án Liverpoolban adják át.

A 2008 legjobb produkciója címért a februárban öt Grammy-díjat nyert Amy Winehouse és az MTV Video Music Awardson három trófeát begyűjtő Britney Spears, valamint a nemrégiben Budapesten is fellépő Coldplay, Leona Lewis és Rihanna verseng.

Az év albumáért Britney Spears, Leona Lewis és a Coldplay is versenyben van, de rajtuk kívül reménykedhet Duffy és Alicia Keys is. Alicia Keys elnyerheti a rhythm and blues kategória díját is.

Az év együttesének díjára jelölt a Foo Fighters, a Metallica, a The Cure és a Linkin Park. A Linkin Park a Metallicával, a Slipknottal, a Paramore-ral, és a 30 Seconds To Mars-szal együtt az év rockegyüttese díjának várományosa.

Az év felfedezettje lehet Liverpolban Duffy, a Jonas Brothers, a One Republic, Miley Cyrus és Katy Perry. Jelöltek negyven zenészt, akik elnyerhetik minden idők legjobb előadójának díját. Köztük van a Beatles, Madonna és a Take That együttes.