A legszexibb nyert az MTV díjkiosztóján

2003.11.07. 12:01
"Ha az nyer, aki ma a legtöbb bőrt mutatja meg magán, akkor az én leszek!" - mondta a 10. MTV Europe Music Awards hosztesze, Christina Agiulera, és valóban ő lett az edinburghi díjátadó gála győztese. A férfi első Justin Timberlake is spontán volt, egy "Csesszétek meg, megcsináltam!"-mal köszönte meg az élő adást követő egymilliárd néző előtt a díjat.
A legnagyobb versengés az év női előadója díjáért folyt, ebben a kategóriában esélyes volt Kylie Minogue, Madonna és Pink is, de a két fő versenytársnak Beyonce-t és Christina Aguilerát tartották. Mivel Aguilera volt a show háziasszonya, a szervezők biztosra vették, hogy Beyonce nyer, így a kamera Beyonce arcát mutatta hosszan, ahogy elsápadva értesül a győztes személyéről. Beyonce vigaszdíjként a legjobb dal díját kapta a Crazy In Love-ért, és a legjobb R&B-előadó lett.

Tekintse meg képeinket!
"Ez az én show-m, és ha bárki díjat kap azért, mert a legtöbb bőrt hagyja magán szabadon, az én leszek!" - előlegezte meg a sikert már a műsor elején Aguilera, aki apácaruhában jelent meg, hogy közben egy hátul kivágott cowboybőrnadrágra váltson.

"Nagyon kemény év volt ez nekem, és a lemez miatt is nagyon bizonytalan voltam, de csesszétek meg, végül is megcsináltam!" - mondta Justin Timberlake, akit a férfi előadók között biztos befutóként hirdettek ki a legjobb előadó kategória győztesének Craig David, Eminem, Robbie Williams, valamint Sean Paul előtt. Timberlake, aki tavaly indította el szólókarrierjét, miután kilépett a N'Sync-ből még a legjobb album és a legjobb popelőadó díját is besöpörte. A tíz díjból ötre jelölték.

Az együttesek között a Coldplay diadalmaskodott, de a gálán nem jelent meg, Panjabi MC viszont hosszú beszédbe kezdett a legjobb táncelőadó díjának átvételekor az ázsiai és a westernzenére egyaránt jól táncolókról.

Eminem a hip-hop kategóriában kapott díjat, az év felfedezettje Sean Paul, a legjobb rockegyüttes a The White Stripes, és a legjobb videó a Sigur Ros lett.

Emberi helytállásáért különdíjat adományoztak Aung San Suu Kyi burmai ellenzéki politikusnőnek.

Összegezve, tizenkét díjból nyolcat amerikai előadók kaptak a ma már csak nevében európai zenei Oscar díjkiosztóján. A díjakat a hagyomány szerint a közönség szavazatai alapján ítélték oda.

A díjátadót az Ocean Terminal Arénájában tartották, 164 ország tévéadásán egymilliárd néző követte az élő show-t, ahol a hatezer néző előtt Kylie Minogue, Aguilera, Beyonce, Pink és Dido lépett fel.