Eminemet megkoronázzák?

2002.11.14. 14:09
Becslések szerint egymilliárd néző követheti csütörtök este az MTV Europe Music Awards díjkiosztó gáláját, amin fellép többek között Eminem, az este díjeső-várományosa, de énekel a kurvás imidzzsel támadó Christina Aguilera és az amerikai piacon arató brit Coldplay is.
Mindenki aki számít ma a popiparban ott lesz Barcelonában a csütörtök esti MTV Europe zenei díjkiosztó ünnepségen. Bár szakelemzők szerint az gálának nem lesz abszolút nyertese, hiszen hét előadót jelöltek négy-négy kategóriában, az estet levezető jó szimatú P Diddy szerint 2002 kizárólag Eminem éve.

12 ezres közönség a helyszínen

Az Music Television zenei csatorna világot átívelő hálózatában önálló intézményként üzelemő MTV Europe évről-évre egyre nagyobb méretű díjkiosztót szervez, ezt ma már a tengerentúli előadók is felismerték. A csütörtök esti barcelonai bulira, ahol 12 ezres közönség csápol majd a színpad előtt, ellátogat többek között Eminem, Christina Aguilera, a Foo Fighters, Moby, Bon Jovi, és Enrique is.

7 előadó 4-4 kategóriában esélyes

A jelölések terén folytatódik az ismert trend: egyre kevesebb előadót, egyre több díjra jelölnek, így idén már hét egyéni és csoportos zenei jelenséget terjesztettek fel több díjra. Eminem, Coldplay, Kylie Minogue, Pink, Enrique Iglesias, Shakira és a norvég Royksopp egyaránt 4-4 szoborra számíthatnak.

15 millióan szavaztak

Idén több mint 15 millió tévénéző telefonon leadott szavazatát vették figyelembe, a díjátadást azonban ennél nagyságrendekkel többen, becslések szerint közel egymilliárdan követhetik világszerte. Az MTV méltó módon szeretné kielégíteni a nézők és a sztárok elvárásait: több millió fontot költöttek a show megvalósítására.

Eminem, a tarológép

Az este valószínűleg újabb díjesőt hoz Eminem számára, akit a legjobb férfi előadó, a legjobb videó, a legjobb album, és legjobb hip-hop előadó kategóriákban jelöltek a The Eminem Show-ért.

Idén először felállítottak egy olyan kategóriát is, amiben kiemelkedő román, orosz és lengyel produkciókat jutalmaznak. A webet sem hagyták ki a szervezők, így olyan előadók site-jai versenyeznek a díjért, mint a U2, Moby, David Bowie, Linkin Park és a Black Rebel Motorcycle Club.

A díjkiosztó helyi idő szerint este 9 órakor kezdődik, a televízió mellett a csatorna oldalán online is követhető a showműsor.

A fontosabb kategóriák jelöltjei

Legjobb együttes
Coldplay
Linkin Park
No Doubt
Red Hot Chili Peppers
U2

Legjobb női előadó
Britney Spears
Jennifer Lopez
Kylie
Pink
Shakira

Legjobb férfi előadó
Eminem
Enrique Iglesias
Lenny Kravitz
Nelly
Robbie Williams

Legjobb album
Coldplay - A Rush of Blood To The Head
Eminem - The Eminem Show
Kylie - Fever
No Doubt - Rock Steady
Pink - M!ssundaztood

Legjobb video
Basement Jaxx - Where's Your Head At?
Eminem - Without Me
Primal Scream - Miss Lucifer
Röyksopp - Remind Me
The White Stripes - Fell In Love With A Girl