Jenő
-2 °C
6 °C

Leáldozott a popdívák kora

2006.09.01. 14:48
Madonna, Paris Hilton és Christina Aguilera egyetlen díjat sem kapott az MTV Video Music Awardson. Helyettük Kelly Clarksont lett a legjobb énekesnő, az év felfedezettje az Avenged Fold lett.

Trendváltást jelez az MTV Video Music Awards 25. díjkiosztó ünnepsége, melyet kév év Miami után újra a New York-i Radio City Music Hallban rendeztek meg.

Pink vette át a stafétát

Az év videójáért járó trófeát a Panic! at The Disco együttes kapta. A legjobb férfi énekes James Blunt, a legjobb énekesnő Shakirát és Madonnát megelőzve Kelly Clarksoné lett. A legjobb együttes a The All American Rejects, az év felfedezettje díjat az Avenged Fold kapta.

A pop kategóriában Pink videója, a rockban az AFI, a rhythm and bluesban Beyoncé lett a nyertes, megelőzve Mariah Careyt, Mary J. Blige-t, valamint Jamie Foxx és Ludacris kettősét. A rapperek közül Chamillionaire-t választották. A hip-hop legjobb videóját a Black Eyed Peas együttes, a dance kategória legjobbját (többek között Shakirát megelőzve) a Pussycat Dolls együttes készítette.

Shakira megúszta

A csalódottak között volt Madonna is, akinek négyszeres jelölés ellenére sem jutott díj. Az első lemezes Paris Hilton énekesnő hoppon maradt, akárcsak a szintén többszörösen jelölt Christina Aguilera.

A hétszeres jelölt Shakira megúszta a megszégyenülést, ő a legjobb koreográfiáért, az ugyanennyi jelöléssel induló Red Hot Chili Peppers a művészi rendezésért, a Gnarls Barkley pedig a legjobb rendezésért és vágásért, James Blunt videója pedig a legjobb fényképezésért kapott díjat. A legjobb speciális effektekért Missy Elliott videója kapott elismerést. A nézők a Fallout Boy produkcióját tartották a legjobbnak.

Six vagyok és

A díjátadót egy kisebb közjáték zavarta meg - írja a BBC. Egy férfi a közönség soraiból felugrott a színpadra, amikor a Panic! at the Disco tagjai át akarták venni az év videója díjat. Kikapta a mikrofont az együttes egyik tagjának a kezéből és azt mondta: "Six vagyok és az MTV sose adott nekem saját műsort". A férfi megpróbálta, de nem tudta elvenni a díjat az azt átadni készülő Jennifer Lopeztől, mert a biztonságiak kivezették.

A Video Music Awardst többórás gála kíséretében adták át. A fellépők között volt Shakira, Beyoncé, Justin Timberlake, Christina Aguilera, Ludacris, és a Panic! At The Disco együttes. Az est házigazdája Jack Black komikus színész volt. A díjátadót az előzetes számítások szerint közel másfél milliárd ember láthatja felvételről szombat este.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?