Müller Péter eladta Sziget-tulajdonrészét

2007.08.21. 15:47
A Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. tulajdonosai pénzügyi befektetőt vontak be a társaságba, ezzel egyidőben Müller Péter megvált 45 százalékos tulajdonrészétől. Kreatív igazgatóként azonban továbbra is a cégnél marad.

Új tulajdonosi struktúrával működik tovább a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft., miután Müller Péter Sziámi, a fesztivál egyik alapítója megvált tulajdonrészétől. A kft.-t korábban 45 százalékban tulajdonló művész tulajdonostársainak már korábban jelezte, hogy a számára idegen, üzletemberi szereptől szeretne megválni.

A végleges döntést azonban csak akkor akarta meghozni, ha olyan befektetőt találnak, aki erős pénzügyi hátteret tud biztosítani a rendezvényszervező cégnek, és bevonásával nem csorbulnak a társaság alapelvei és céljai. Müller Péter - egy korábbi megállapodás szerint - arról is gondoskodni akart, hogy alapító társa - Gerendai Károly - többségi tulajdonban maradjon, illetve az ügyvezetést ellátó tulajdonostársai - Gerendai Károly és Takács Gábor együtt - meghatározó tulajdonosok legyenek az új struktúrában.

A megfelelő partnert mostanra sikerült megtalálni, így a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft.-ben 15 százalékos részesedést szerzett egy, Kedves Ferenc érdekeltségébe tartozó társaság. A Sziget Kft.-t alapító Gerendai Károly a cég 55 százalékát tulajdonolja és a fennmaradó 30 százalék, a Sziget Kft-t közel tíz éve ügyvezetőként irányító Takács Gábor tulajdona.

Kedves Ferenc a Sziget Kft. tulajdonosainak régi ismerőse, Takács Gábor barátja, főiskolai iskolatársa, így az új tulajdonosi kör bizalmi háttere is biztosított, áll a közleményben. Müller Péter a továbbiakban változatlan munkakörben, kreatív igazgatóként vesz részt a szervezőiroda munkájában.