Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Missy Elliotté az év klipje

2003.08.29. 11:25
Justin Timberlake, Beyoncé Knowles rhythm and blues-énekesnő és a brit Coldplay együttes sikerét hozta a péntek hajnalban New York-ban megtartott MTV Video Music Awards gála. Mindhárom előadó három-három díjat gyűjtött be.
Fotó: Wire Image
A Coldplay nevű szigetországi csapat nyerte a legnagyobb felfedezés díját, valamint a legjobb együttes és a legjobb rendezés elismerését a The Scientist című dalával. Beyoncé lett a legjobb női videóklip, a legjobb rhythm and blues és a legjobb koreográfia díja a Jay-Z-vel közösen előadott Crazy In Love-ért. Justin Timberlake a legjobb férfi előadó, popvideó és dance-dal trófeáját is hazavihette, az első kettőt a Cry Me A Riverért, a harmadikat a Rock Your Body-ért. Timberlake díjait a szintén díjnyertes Johnny Cashnek ajánlotta, mert, mint mondta, a country klasszikusának zenéjén nőtt fel.

Az év videóklipje díjat Missy Elliott a Work It című dalának vizuális megjelenítése nyerte el. A rapperek közül Eminemé lett a legjobb filmből készült klip díja a Nyolc mérföldben látható Lose Yourselfért, védencének, 50 Centnek pedig a legjobb rap-klip jutott az In Da Clubért. A rock-műfajban a Linkin Park lett az első a Somewhere I Belonggal, míg a Radiohead a There There-ért megkaptra a legjobb művészi munkájáért járó díjat.

Díjazottak
Legjobb férfi videóklip
Justin Timberlake, "Cry Me a River"
Legjobb női videóklip
Beyonce f/ Jay-Z, "Crazy in Love"
Legjobb új művész
50 Cent, "In Da Club"
"A nagy áttörés"
Coldplay, "The Scientist"
Legjobb együttes videóklip
Coldplay, "The Scientist"
Legjobb rap videóklip
50 Cent, "In Da Club"
Legjobb R&B videóklip
Beyonce f/ Jay-Z, "Crazy in Love"
Legjobb hip-hop videóklip
Missy "Misdemeanor" Elliott, "Work It"
Legjobb dance videóklip
Justin Timberlake, "Rock Your Body"
Legjobb rock videóklip
Linkin Park, "Somewhere I Belong"
Legjobb pop videóklip
Justin Timberlake, "Cry Me a River"
Legjobb filmes videóklip
Eminem, "Lose Yourself" ("8 Mile")
Legjobb rendezés
Coldplay (Rendező: Jamie Thraves), "The Scientist"
Legjobb koreográfia
Beyonce f/ Jay-Z, "Crazy in Love"
Legjobb speciális effekt
Queens of the Stone Age, "Go With the Flow"
Legjobb vágás
The White Stripes, "Seven Nation Army"
Legjobb filmes videóklip
Johnny Cash, "Hurt"
MTV2 díj
A.F.I., "Girl's Not Grey"
Közönségdíj
Good Charlotte, "Lifestyles of the Rich & Famous"

A három órás gála egy szenzációs trió fellépésével kezdődött: Madonna, és a két rivális extinédzser popdíva Christina Aguilera és Britney Spears együtt elénekelte Madonna híres nyolcvanas évekbeli slágerét, a Like a virgin-t. A két popcsilag közös fellépése már önmagában meglepetést okozott, hiszen egymás konkurenseiként soha nem ápoltak jó kapcsolatot, de amióta Britney régi szerelme, Justin Timberlake Christina-val jár, a két sztár ki nem állhatja egymást.

Az igazi meglepetés azonban még csak ezután következett, mivel a szám végén Madonna mindkét ifjú kolleganőjét hosszan szájon csókolta. A felvételek tanúsága szerint a csókok túlléptek a szakmai tisztelet határain, hiszen az idősödő popdíva nyelve behatolt mindkét fiatal sztár szájába is.

Ezek után a műsorvezető a színpadra szólította P.Diddy rappert, aki megemlékezett a közelmúltban elhunyt Barry White-ról, valamint Jam Master Jay-ről, a RunDMC rap-együttes alapítójáról, akit tavaly októberben lőttek le. A régi sztárok közül fellépett Iggy Pop; közel 30 év után hozta össze legendás "őspunk" zenekarát, a Stoogest, valamint a Duran Duran, a 80-as évek híres popcsapata, akiket "életmű-díjjal" tüntettek ki.