Missy Elliotté az év klipje

2003.08.29. 11:25
Justin Timberlake, Beyoncé Knowles rhythm and blues-énekesnő és a brit Coldplay együttes sikerét hozta a péntek hajnalban New York-ban megtartott MTV Video Music Awards gála. Mindhárom előadó három-három díjat gyűjtött be.
Fotó: Wire Image
A Coldplay nevű szigetországi csapat nyerte a legnagyobb felfedezés díját, valamint a legjobb együttes és a legjobb rendezés elismerését a The Scientist című dalával. Beyoncé lett a legjobb női videóklip, a legjobb rhythm and blues és a legjobb koreográfia díja a Jay-Z-vel közösen előadott Crazy In Love-ért. Justin Timberlake a legjobb férfi előadó, popvideó és dance-dal trófeáját is hazavihette, az első kettőt a Cry Me A Riverért, a harmadikat a Rock Your Body-ért. Timberlake díjait a szintén díjnyertes Johnny Cashnek ajánlotta, mert, mint mondta, a country klasszikusának zenéjén nőtt fel.

Az év videóklipje díjat Missy Elliott a Work It című dalának vizuális megjelenítése nyerte el. A rapperek közül Eminemé lett a legjobb filmből készült klip díja a Nyolc mérföldben látható Lose Yourselfért, védencének, 50 Centnek pedig a legjobb rap-klip jutott az In Da Clubért. A rock-műfajban a Linkin Park lett az első a Somewhere I Belonggal, míg a Radiohead a There There-ért megkaptra a legjobb művészi munkájáért járó díjat.

Díjazottak
Legjobb férfi videóklip Justin Timberlake, "Cry Me a River" Legjobb női videóklip Beyonce f/ Jay-Z, "Crazy in Love" Legjobb új művész 50 Cent, "In Da Club" "A nagy áttörés" Coldplay, "The Scientist" Legjobb együttes videóklip Coldplay, "The Scientist" Legjobb rap videóklip 50 Cent, "In Da Club" Legjobb R&B videóklip Beyonce f/ Jay-Z, "Crazy in Love" Legjobb hip-hop videóklip Missy "Misdemeanor" Elliott, "Work It" Legjobb dance videóklip Justin Timberlake, "Rock Your Body" Legjobb rock videóklip Linkin Park, "Somewhere I Belong" Legjobb pop videóklip Justin Timberlake, "Cry Me a River" Legjobb filmes videóklip Eminem, "Lose Yourself" ("8 Mile") Legjobb rendezés Coldplay (Rendező: Jamie Thraves), "The Scientist" Legjobb koreográfia Beyonce f/ Jay-Z, "Crazy in Love" Legjobb speciális effekt Queens of the Stone Age, "Go With the Flow" Legjobb vágás The White Stripes, "Seven Nation Army" Legjobb filmes videóklip Johnny Cash, "Hurt" MTV2 díj A.F.I., "Girl's Not Grey" Közönségdíj Good Charlotte, "Lifestyles of the Rich & Famous"

A három órás gála egy szenzációs trió fellépésével kezdődött: Madonna, és a két rivális extinédzser popdíva Christina Aguilera és Britney Spears együtt elénekelte Madonna híres nyolcvanas évekbeli slágerét, a Like a virgin-t. A két popcsilag közös fellépése már önmagában meglepetést okozott, hiszen egymás konkurenseiként soha nem ápoltak jó kapcsolatot, de amióta Britney régi szerelme, Justin Timberlake Christina-val jár, a két sztár ki nem állhatja egymást.

Az igazi meglepetés azonban még csak ezután következett, mivel a szám végén Madonna mindkét ifjú kolleganőjét hosszan szájon csókolta. A felvételek tanúsága szerint a csókok túlléptek a szakmai tisztelet határain, hiszen az idősödő popdíva nyelve behatolt mindkét fiatal sztár szájába is.

Ezek után a műsorvezető a színpadra szólította P.Diddy rappert, aki megemlékezett a közelmúltban elhunyt Barry White-ról, valamint Jam Master Jay-ről, a RunDMC rap-együttes alapítójáról, akit tavaly októberben lőttek le. A régi sztárok közül fellépett Iggy Pop; közel 30 év után hozta össze legendás "őspunk" zenekarát, a Stoogest, valamint a Duran Duran, a 80-as évek híres popcsapata, akiket "életmű-díjjal" tüntettek ki.