Missy Elliott tarolhat az MTV-gálán

2003.07.27. 20:31
Az MTV zenecsatorna idén huszadszor rendezi meg az MTV Video Music Awards díjkiosztó ünnepségét. A legtöbb jelölést Missy Elliott kapta.
Egyik kedvenc hiphopperünk, Missy Elliott áll a 2003-as MTV Video Music Awards jelölési listájának élén. A Work It című videóklip nyolc jelölést gyűjtött be. Az angolszász sajtó által találóan csak "hörcsöghangúnak" titulált Justin Timberlake a lista második helyén áll hét nevezéssel, ebből ötöt kapott a Cry Me a River és kettőt a Rock Your Body. Johnny Cash, a country nagybeteg ikonjának videóklipje, a Hurt hat jelöléssel a harmadik helyen áll.

A 20. MTV Video Music Awards-ot augusztus 28-án rendezik meg a New Yorki Radio City Music Hallban, a rendezvényen többek között Christina Aguilera és a Coldplay szerepel majd. A többi fellépő kilétét még nem hozták nyilvánosságra, az azonban már biztos, hogy a díjkiosztó házigazdája a humorista Chris Rock lesz. Ő az, aki a Dogmában egyszer csak leesett az égből egy főútvonalra.

"Minden évben úgy próbáljuk összeállítani a gálaműsort, hogy az a valaha látott legváltozatosabb és legizgalmasabb show legyen" - mondta Van Toffler, az MTV és az MTV2 elnöke. Körülbelül 500 néző és szakértő választotta ki a jelölteket rap, dance, R&B és rock kategóriában. A szakértők között lemezkiadók, zenei újságírók és videóklip producerek voltak. "Nagyon nagy megtiszteltetés számomra ez a jelölés. Köszönöm mindenkinek, hogy gondoltak rám - hálálkodott Cash. - Negyvennyolc éve készítettem az első lemezemet, nagyon szép az emberektől, hogy még mindig emlékeznek rá."

A legjobb videóklip díjáért a rapper 50 Cent, Eminem, Cash, Timberlake és Elliot versengenek. A férfi előadók kategóriájában John Mayer, Cash, 50 Cent, Eminem és Timberlake mérkőzik meg egymással, míg a nőknél a tini álrocker Avril Lavigne, Beyonce, Aguilera, Jennifer Lopez és Elliott között fog eldőlni a díj sorsa.