Nick Nolte elvonókúrán, majd bíróságon

2002.09.24. 18:20
Az egészséges életmód hollywoodi apostola ittasan vezet, majd önkéntes elvonókúrának veti alá magát. A vád drogos vagy ittas vezetés.
Nick Nolte, a szeptember 11-i ámokfutó önkéntes alkohol elvonókúrának vetette alá magát. A 61 éves színész szeptember 14-én költözött be a connecticuti Silver Hill-i szanatóriumba, ahova olyan nagy nevek is beköltöztek már, mint Billy Joel és Diana Ross.

Mint ismeretes, a híres hollywoodi színész, hosszú évek józan életvitelét követően ez év szeptember 11-én élet- és közveszélyes közúti manővereket hajtott végre Malibu egyik forgalmas főútján. A forgalommal szemben haladó, kacsázó gépkocsit két közúti ellenőrzést végző rendőrnek, egy színes bőrű nőnek és fehér férfinek sikerült megállítania. Vezetőjét, a közel öntudatlan, de híres színészt állapotából kifolyólag a helyszínen nem tudták megszondáztatni. Az eset előtt értetlenül áll nem csak a család, de fitness-klubban megismert barátai is.

A színész tervei szerint legközelebb október 28-án hagyja el a szanatóriumot, hogy az ekkor esedékes bírósági tárgyalásán megjelenjen. Sajtósa, Paul Bloch szerint távolabbi terveket egyelőre nem kovácsolnak.

Az eset kimenetelét bizonytalanná teszi, hogy a szeptember 11-i rendőrségi hírek szerint "biztosan nem alkohol okozta a problémát".