Beatles, Sex Pistols, Clash az örök kedvencek között

2003.04.02. 14:46
A Sziget.hu újságírók, zenészek, és más szakmabeliek szavazatai alapján állította fel az örök kedvenc előadók és lemezek ötvenes toplistáját.
Az örök kedvenc lemezek és előadók listáját olyan zenészek szavazatai is alakították, mint Katona Klári, Kiss Tibor (Quimby), a Neo, Szűcs Krisztián (HS7) és Michael Zwecker (Kispál és a Borz). A szavazás végeredményéből kiderül, hogy a szakma kiket tart a legjobbnak.

Az első tíz örök kedvenc lemez
1. Sex Pistols - Never Mind The Bollocks
2. The Clash - London Calling
3. Nirvana - Nevermind
4. Portishead - Dummy
5. Red Hot Chili Peppers - Blood Sugar Sex Magik
6. A.E. Bizottság - Kalandra Fel
7. Bikini - Hová lett?
8. The Beatles - Abbey Road
9. Radiohead - OK Computer
10. Blur - Parklife
Hihetetlen, de igaz, hogy az örök kedvenc lista első helyén a Sex Pistols - Never Mind The Bollocks című albuma található. Az ötven legjobb lemez toplistájára mindössze három magyar album került fel, két Bikini és az A.E. Bizottság klasszikusa, a Kalandra Fel. A Bizottság ráadásul hatodik helyen feszít, olyan albumokat maga mögé sorakoztatva, mint a The Beatles Abbey Road-ja és a Radiohead OK Computere.

Az első tíz örök kedvenc együttes
1. The Beatles
2. David Bowie
3. U2
4. Red Hot Chili Peppers
5. Depeche Mode
6. Pink Floyd
7. AC/DC
8. The Clash
9. Radiohead
10. Massive Attack
Az együttesek közül a legtöbb szavazattal kitüntetett The Beatles mellett az első tízben többek ott mosolyog a U2, a Depeche Mode és a Massive Attack is. Az ötven örök kedvenc együttes közé mindössze két magyarnak, a Bikininek, és az A.E. Bizottságnak sikerült bekerülni.




A Szavazók
Bihari Balázs (sziget.hu), Csontos István (Merlin Audio), Déri Zsolt (est.hu), Dömötör Endre (est.hu), Forrai Krisztián (Subbacultcha), Greff András (Magyar Narancs), Jeszenszky Zsolt (MAHASZ), Katona Klári, Kis Borsó Edit (WAN2), Kiss Tibor (Quimby), Kovács Tamás (Crossroads Records), Lénárd László (Metal Hammer), Lévay Tamás (Demokrata), Ligeti Nagy Tamás (WAN2), Madár András (Wave lemezbolt), Matits István (sziget.hu), Molnár Viktória (Absolut Beginner), Nagy Győző (sziget.hu), Nádori Péter (origo.hu), Náray Márton (Sziget), Neo, Németh Marcell (Magyar Taraj), Pierrot, Poós Zoltán (WAN2), Pozsonyi Ádám (Magyar Nemzet), Publo Palkó (koncertszervező), Rácz Mihály (HMK), Réthly Ákos (Szoborpark), Réz György (sziget.hu), Szálinger Balázs (sziget.hu), Szűcs Gábor (Private Moon Records), Szűcs Krisztián (HS7), Uzseka Norbert (Metal Hammer) Vörös András (Superbutt), Michael Zwecker (Kispál és a Borz)