Ingyenes lesz az Ozzfest

2007.02.07. 17:07
A Black Sabbath egykori énekesének felesége szerdán bejelentette: idén ingyenesek lesznek a jegyek rockfesztiváljukra, az Ozzfestre.

A július 27-én kezdődő, idén tizenkettedik alkalommal jelentkező Ozzfestre a jegyek idén nulla dollárba fognak kerülni. A 25 észak-amerikai koncertből álló utazó rockfesztivál árai az elmúlt években folyamatosan emelkedtek, és még így is sikeresek voltak. Ezért lepett meg mindenkit Sharon Osbourne (Ozzy felesége és egyben menedzsere) bejelentése. Tavaly az Ozzfest több mint 19 millió dollárt (3,7 milliárd forintot) hozott a konyhára 45-50 dolláros (kb. kilencezer forintos) napi jegyáraival.


A fesztivál ugyanolyan lesz, mint eddig, azzal a különbséggel, hogy ingyenes, mondta el a BBC-nek Sharon Osbourne. Azt mondta, az újfajta zenéket és az új előadókat próbálják ezzel bátorítani. Osbourne-né kifejtette: "Ozzy már több mint harminc éve koncertezik, nem nagy cucc, ha egyszer nem kap érte pénzt." A turné fő attrakciója Ozzy Osbourne fellépése lesz.

A BBC-nek nyilatkozó szakértő szerint ez az első olyan amerikai utazó fesztivál, ami ingyenes. A Pollstar nevű magazin szerkesztője szerint egyébként az ötlet zseniális.

Az együttesek nem kapnak pénzt (a cd-iket és pólóikat azért árulhatják), és az összes költséget a szponzorok fogják állni. A jegyeket a fesztivál weboldalán tudják beszerezni az érdeklődők.

A bejelentés után Sharon Osbourne még egy jó hírrel szolgált a sajtónak: cáfolta a pletykát, miszerint férje az idei Ozzfest után vissza akarna vonulni. Sőt nemsokára, júniusban új szólólemeze fog megjelenni.