Judit
3 °C
7 °C

Budapest Parádé: 300 DJ, 50 kamion

2002.08.23. 12:34
Idén harmadszor rendezik meg a Budapest Parádét, a budapesti fesztiválsorozat nagyszabású záróeseményét. A tavaly félmillió látogatót számláló rendezvény augusztus 24-én, szombaton 14 órakor indul az Andrássy útról, a központi ünnepség pedig a Hősök tere és a Felvonulási tér 50 pontján zajlik. Félszáz mozgó kamionszínpadon közel 300 dj és zenekar mutatkozik be, közöttük igazi világsztárok. A Budapest Parádét közel negyven helyen "afterparty" zárja, a hivatalos záróesemény a Népstadion kertben, az ország legnagyobb fedett csarnokaiban rendezett Budapest Parádé Bónusz.
Közel száz jelentkező közül választotta ki a Budapest Parádé szervező csapata azt az 50-et, akik az idei esemény főszereplőiként vonulnak fel. A pályázati kiírásnak megfelelően klubok, lemezkiadók, nyomtatott és elektronikus médiumok, baráti társaságok adták be jelentkezésüket. A mozgó színpadokon idén közel 300 dj és zenekar fordul meg, közöttük igazi világsztárok.

A szervező Sziget Szervezőiroda az idei évben 1,5 millió forintos alapot hozott létre, amelyből a non profit jellegű, ugyanakkor a Budapest Parádén bemutatásra érdemes szervezetek részvételét támogatta.

Délután 2-kor az Andrássy út elejéről indul a felvonulás, amely az Oktogon és a Kodály körönd érintésével a Hősök terén és a Felvonulási téren "köt ki". A Fővárosi Önkormányzattal folytatott egyeztetés értelmében a Dózsa György út felújításának újabb etapja csak 2 nappal az esemény után indul, így a munkálatok nem zavarják a bulizó fiatalokat. A Budapest Parádét este 10 órakor tűzijáték zárja, a Hősök terén pedig fényshow lesz, amelyhez a "space-cannon" elnevezésű, nagyteljesítményű lámpaparkot erre az alkalomra Németországból szállítják a szervezők. A Batman című film alapján "Batman-lámpaként" ismertté vált, összesen 10 db fényeszköz este 8-tól varázsol még hangulatosabb látványt a központi eseményre. A zárórát követően a város szinte valamennyi klubjában afterpartival várják vendégeiket a Budapest Parádén résztvevők. A legnagyobb utóbulinak, a "hivatalos" afterpartinak a "Budapest Parádé Bónusz" -nak a Népstadion kertben az SAP Csarnok, a Körcsarnok és a köztes területen felállított színpadok adnak otthont.

A rendezvény ideje alatt néhány BKV járat az eredeti menetrendtől eltérő útvonalon közlekedik. Az utazóközönség forgalmának minél kisebb fennakadása érdekében a 74-es, 75-ös, 79-es trolibuszokat autóbusszal pótolják és a Millenniumi Földalatti járatait a rendezvény ideje alatt sűrítik. Javasolt a nagykörút és a Bajcsy Zsilinszky út elkerülése 13-22 óra között, itt ugyanis csak szakaszosan oldható meg a keresztirányú forgalom átengedése. A tömegközlekedést érintő módosítások költségeit a szervező cég vállalta magára.

Kamionok a 2002-es Budapest parádén
96,4 Roxy Rádió
Árkádia Diszkó - Vilma Karaoke Team
Bank Dance Hall
Bee
Bomba!
Bravo
Capella Cafe
Club Figueras
Coka Club Design
Colorado Disco - Rádió Győr
Crossroads Records - Magyar Narancs Reggae
Dance Tuning
Danubius Rádió
Dreher Soundmachine
E-klub
Est
Esztán Earth Act
Fanta Narancs Light
Freee Magazin - Flört
Global Underground
Golden Paradise
Goldhand Promotion
HipHop Zona
Hyperspace
Hypnose-Party
IM - Scooby Doo
Jim Beam - Wan2 - Sziget.hu
Joy / CKM
Jungle Beat
Juventus Rádió
Limo Cafe
Mai Nap
Mecca Individualz
Monoid Truck
Mouseoleum
NLG - Mustang
Partysan
Pulsar vs. Virus
Rádió 1
Radió Deejay
Red Devils
Stigma - Tech
Third Generation
Tv2 - Big Brother
Új Vár Klub
Univerzoom
VIVA+
VOLT Fesztivál - Tilos a Jazz - Cha Cha Cha

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?