Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Dj Proli és a csöcsibabák

2005.08.27. 21:30
Cicik és mobilok, Győzike és Jóban Rosszban a Budapest Parádén. Az idei rendezvény jelmondata az volt:mindenki. És tényleg, a város apraja-nagyja ott csápolt a habot okádó gépek, és csecsebecséket dobáló moderátorok alatt.

Most a Budapest Parádéról van szó. A Parádé beleillik abba a képbe, amit a nyár során a Kapcsolat koncert és az augusztus 20. megalapoz. Az ingyenes rendezvényeken mindig vegyes társaság verődik előbb tömegbe, aztán népbe. A rendezvény idei jelmondata is találóan az volt: mindenki. Náksi és Brunner, a címeres tecno zenészek még egy dalt is költöttek a rendezvényhez, ami még mindig a kilencvenes évek eleji állapotokat tükrözi. Mindegy, ma is élnek még hippik, meg fa alatt gitározgató hosszú hajúak.

A felvonuló kamionok közt megtalálható mindenki, 10 és 60 között. Az elején, mikor még nem voltam kellőképpen a szeretetre hangolva az elfogyasztott maláta alapján, úgy tűnt, ez igazából az ötvenes munkások ünnepe, ahol a földön két lábbal álló proli is láthat fedetlen kebleket, és megmozgathatja a zenére ellustult testét.

Szex és mobil

A kamionsor eleje igazán álmosan indult. A Károly Róbert Főiskola kamionjánál még csak néztünk, mint a Homár az autópályakapunál. Fiatal fiúk és lánykák, utcai szerelésben. Tavaly még pőre női nemi szerv is kacsingatott lefele a platóról.

De érkezett a MelleslegParty kamion. Kitettek a nevükért. A nőre éhes férfiak mekkája. Az igazi, és klasszikus és utánozhatatlan csöcsi babák helye. A teherautó platóján ott lobogtak a világ talán legnagyobb természetes mellei. De a kamion továbbment. Ekkora még anyánknak sincs.

És megérkezett a kijózanító pofon. David Merlini nyomta. Olyan erővel, hogy hirtelen papírmasé rakéták tűntek fel, és rajta nem más, mint maga a mester. Fallikus szimbólumosast játszott, és a virágcserepes fúvókák alól még füst is előtört. Hihetetlen utazás volt ez egy kafkai világba. Vajon mit gondolnának a rómaiak?

Érdektelen is, mert süvít utána a VIVA kamion. A pótkocsi kialakítása teret engedett a félmeztelen nők táncának. A nép megőrült. Igen, a női test az egyetlen igazi valuta lehetett a pénz megjelenéséig. Vagy talán az után is.

Kinek nincs még Nokia labdája? Nekeeeem! Sikoltja az embertömeg, és kezek százai röppennek a levegőbe a Djuice-Nokia kamionnál. Az előbbi elmefuttatáskor csak árnyékra vetődtem volna, és a vágyak közt már a labda is betölti a légüres teret?

Győzike a magyar Beatles

Nem, az nem lehet, ha most nem jön legalább tucat fityulába öltözött ápolónő, akkor vége, irány haza. És tessék. Jóban Rosszban kamion. Te is lehetsz sorozatsztár, hirdeti az öles felirat, a ledér nővérkék pedig fecskendővel a szoknyájukban ropják a táncot. Tisztára mint Hollywood.

Picivel később alábbhagy a lelkesedés. Nők, cicik, hab, megint cicik. Elhalad a Loveparade Berlin kamion. Kis időutazás. Mint ha a kilencvenes évek elejére ugrottunk volna vissza, mikor honfitársaink hozták haza a levetett nyugati autókat, mondván, jó az még keleten. Autók dolgában már tovább léptünk.

Győzikén még nem. A szeretetre méltó embert tisztelni kell. Ő Magyarország udvari bolondja, és ezt most pozitív dolog, akárhogy is néz ki. Kell egy ilyen össznépi szórakoztató. De most már olyan magasságokba emelkedett mint Blaha Lujza, lehet, pár év múlva még teret is neveznek el róla. Biztonsági őrök gyűrűjében szalad az őt széttépni kívánó eszeveszett rajongók elől. Mintha a Nehéz nap éjszakáját látnám színesbe'.

A forgatag lassan eltűnik. Még elgurul a Hip Hop kamion, csupa olyan fehér fiatal társaságában, akik négerek szeretnének lenni. A sort a Sláger rádió zárja, a sör is elfogyott, a gondolatok is visszafordultak helyükre. Ahogy a rómaiak mondanák: Amici, diem perdidi.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!