Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Meg fog halni Harry Potter?

2004.08.16. 11:59
A mesesorozat írónője egy felolvasóesten felvetette, hogy a hetedik rész után esetleg megöli főszereplőjét, Harry Pottert.
A bűvészinas folytatásos regényének 39 éves írónője, Joanne K. Rowling vasárnap egy felolvasáson megválaszolatlanul hagyta a kérdést, hogy mi lesz a sorsa regényhősének.

Rowling A szülővárosában, Edinburgh-ben rendezett nemzetközi írótalálkozón főleg fiatalokból álló hallgatóságának kérdéseire ezt válaszolta: ""Harry megéli a hetedik könyvet is, főleg azért, mert nem akarom, hogy meglincseljetek, de azt nem mondanám, hogy azon túl is élni fog még".

Joanne Rowling, aki Harry Potterjének világsikere révén gazdagabb II. Erzsébet angol királynőnél, jelenleg a sorozat hatodik kötetén dolgozik. A kamaszkorba lépett varázslótanonc, Harry Potter hajmeresztő kalandjai folytatásának, a regényfolyam hatodik részének a címe: Harry Potter And The Halfblood Prince (Harry Potter és a sárvérű herceg) lesz, ahogy azt a multimilliomos brit szerző július elején honlapján keresztül a világ tudtára adta.

Rowling a hatodik könyv tartalmáról nem árult el részleteket, mindössze annyit mondott, hogy a címszereplő sárvérű herceg nem Harry Potter, de nem is a gonoszságot és ördögi erőket megtestesítő Lord Voldemort. "Egyelőre csak ennyit mondhatok, hogy a többi majd kiderül a regény megjelenésekor" - tette hozzá, arra azonban még csak célzást sem tett, hogy a hatodik kötet mikor kerül az olvasók elé.

Az olvasókat az is érdekelte volna, hogy Harry két barátja, Ron Weasley és Hermione Granger 'összejönnek-e' a hetedik könyv végére. "Nem mondhatom el. Szerintem elég sok apró jelet helyeztem el a történetben ezzel kapcsolatban. Olvassatok a sorok között" - tanácsolta Rowling.

Hetedik után vége

A regényfolyam ötödik része, a Harry Potter és a főnix rendje tavaly nyáron jelent meg, a sorozat harmadik könyvéből készült film, a Harry Potter és az azkabani fogoly pedig június legelején került a mozikba. A negyedik részből, a Harry Potter és a tűz serlege című regényből készült film bemutatója 2005 novemberére várható.

A hetedik kötettel, amelynek címét nem árulta el az írónő, tulajdonképpen befejeződne a bűvészinas története, hiszen a mesefolyamban szereplő varázslóiskola, Roxfort, hétéves képzést nyújt a varázslók gyerekeinek.