Elvis Presley újra a slágerlista élén

2004.07.12. 12:04
Elvis Presley a That's All Right című 50 éve született dalával a legfrissebb angol slágerlista harmadik helyén tűnt fel.
Elvis slágerlista harmadik helyén szereplő dalát 1954. július 5-én vették fel Sam Phillips memphisi stúdiójában. Sokan ezt az időpontot tartják a rock and roll születésnapjának. Elvis dala előtt az R and B sztár Usher Burn című és Britney Spears Everytime című száma áll a dobogón.

Az albumok versenyében az élre McFly fiatal popcsapat repült a Room On The 3rd Floor című nagylemezével, s megelőzte a múlt heti éllovast, az Olló Nővérek korongját. A Top 10-ben a legnagyobb változást a Black Eyed Peas formáció érte el Elephunk című CD-jével, ami a 38. helyről a 9-re jutott előre.

Tinirock és rockveteránok

Ismét megnőtt a kereslet a Avril Lavigne lemeze iránt, ezt a 33. helyezése utáni 15. lépcső bizonyítja. Ellentétes irányú mozgás is megfigyelhető a listán, ennek szenvedő alanyai, a The Cure és a Stone Roses voltak, ezek a bandák az élmezőnyből egy hét alatt a 30. és 31. helyre csúsztak.

A szakmai lista első helyén a Muse az Absolutionnal, a Velvet Revolver és a Guns N, Roses korongja pedig helyet cserélt. A Bársony Revolver Csempészáruja a második helyezett lett. Meglepetésre a kanadai rockveteránok, a Rush zenekar Feedback-je a lista negyedik helyezettje.

Anglia legnépszerűbb rock-kislemeze ismét a finn The Rasmus In The Shadows című dala, amit az amerikai Hoobastank The Reason és a szintén tengerentúli Slipknot Duality című lemeze követ. A Top 10-ben mindössze két újdonság tűnt fel a Selfish Cunt Authority Confrontation (4.) és Billy Talent - River Below című opusa az ötödik helyen.