Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elvis Presley újra a slágerlista élén

2004.07.12. 12:04
Elvis Presley a That's All Right című 50 éve született dalával a legfrissebb angol slágerlista harmadik helyén tűnt fel.
Elvis slágerlista harmadik helyén szereplő dalát 1954. július 5-én vették fel Sam Phillips memphisi stúdiójában. Sokan ezt az időpontot tartják a rock and roll születésnapjának. Elvis dala előtt az R and B sztár Usher Burn című és Britney Spears Everytime című száma áll a dobogón.

Az albumok versenyében az élre McFly fiatal popcsapat repült a Room On The 3rd Floor című nagylemezével, s megelőzte a múlt heti éllovast, az Olló Nővérek korongját. A Top 10-ben a legnagyobb változást a Black Eyed Peas formáció érte el Elephunk című CD-jével, ami a 38. helyről a 9-re jutott előre.

Tinirock és rockveteránok

Ismét megnőtt a kereslet a Avril Lavigne lemeze iránt, ezt a 33. helyezése utáni 15. lépcső bizonyítja. Ellentétes irányú mozgás is megfigyelhető a listán, ennek szenvedő alanyai, a The Cure és a Stone Roses voltak, ezek a bandák az élmezőnyből egy hét alatt a 30. és 31. helyre csúsztak.

A szakmai lista első helyén a Muse az Absolutionnal, a Velvet Revolver és a Guns N, Roses korongja pedig helyet cserélt. A Bársony Revolver Csempészáruja a második helyezett lett. Meglepetésre a kanadai rockveteránok, a Rush zenekar Feedback-je a lista negyedik helyezettje.

Anglia legnépszerűbb rock-kislemeze ismét a finn The Rasmus In The Shadows című dala, amit az amerikai Hoobastank The Reason és a szintén tengerentúli Slipknot Duality című lemeze követ. A Top 10-ben mindössze két újdonság tűnt fel a Selfish Cunt Authority Confrontation (4.) és Billy Talent - River Below című opusa az ötödik helyen.