Újra összeáll a Piramis

2006.05.15. 18:18
December 26-án, tizennégy év után újra színpadra áll Révész Sándor és Som Lajos legendás zenekara.

Újra összeáll a Piramis egy koncert erejéig: az együttes harmincadik születésnapját ünnepli 2006. december 26-án a Papp László Budapest Sportarénában. A zenekar utoljára tizennégy évvel ezelőtt zenélt ugyanitt, pontosabban az Aréna helyén korábban álló Budapest Sportcsarnokban. Akkor, 1992-ben Révész Sándor, Som Lajos, Závodi János, Gallai Péter és Köves Miklós öt teltházas koncertet adott egymás utáni napokon.

A Piramis 1975-ben alakult, miután Som Lajost egy külföldi útján eljutott egy Black Sabbath-koncertre, és az élmény saját zenekar alapítására ösztönözte. Első rádiófelvételük a Ne bánts a madarakat volt, amelyet követett a zenekar máig ismert slágere, a Szállj fel magasra! 1977-ben jelent meg első nagylemezük, ez év novemberében nyugat-európai turnéra is indultak, a Steppenwolf társaságában.

1981-ig hat nagylemezt rögzítettek, de ekkor az eredeti felállás felbomlott: 1981. május 14-én Nyugat-Berlin mellett utolsó koncertjét adta a zenekar Révész Sándorral, aki ezután otthagyta a Piramist. A zenekar egy ideig próbálkozott nélküle, de hamarosan abbahagyták a munkát.

Több mint tíz éves szünetet követően, hosszas győzködés után Révész Sándor belement, hogy újra színpadra álljon a zenekar, így 1992. december 27-én, 28-án, 29-én, 30-án és január 2-án öt teltházas koncertet adtak a Budapest Sportcsarnokban. Idén decemberben hasonló megakoncertre lehet számítani (esetleg koncertekre, bár még csak a 26-i fellépés időpontját hozták nyilvánosságra). A jegyeket 7500-15 000 forintos áron árulják.