Erzsébet
1 °C
4 °C

Újratölt a Prodigy

2002.04.17. 18:14
Bombasztikus számokat ígérnek év végén megjelenő új albumukra a leedsi eletropunkok.
Liam Howlett és baráti köre végre feléledt politoxikus csipkerózsika-álmából, több éves pihenő után április végén előbb Las Vegasban majd egy kaliforniai fesztiválon lép újra színpadra a Prodigy.

Az elektronikus zenei szcéna csodagyerekei egyelőre az új albumukra kerülő dalaikat tesztelik a rég látott amerikai közönségen, "Always outnumbered, never outgunned" című lemezüket csak az év végén tervezik a ledobni a vadabb zenékre fogékony középosztályra.

"A tánczenei szcéna irtó sznob"
Leeroy Thornhill, Keith Flint, Maxim Reality és Liam Howlett

A Prodigy utoljára 1997-ben jelenkezett új anyaggal, "Fat Of The Land" című albumukat két éves turnézás követte, azóta viszont hallgattak. "Azt se tudtam, feloszlik-e a csapat vagy együtt maradunk. Ezért nem készítettünk sokáig lemezt" - tekint a ködös múltba Liam Howlett, az önjáró trupp "agyának" tartott jolly-joker zenész. (A tagok közül egyedül Leeroy Thornhill lépett ki végleg.)

A félkész állapotban lévő, agresszív Prodigy-hangzást követő új album legnagyobb újítása a dalszövegek finomítása lesz. "Korábbi lemezeinken nem sokat törődtünk a szöveggel, a mostani munkán viszont próbáltunk egyenlő teret adni a zenének és a szövegnek egyaránt." Az év végére időzített nagylemez előtt két nyári maxival húzzák el a mézesmadzagot a közönség előtt. A "Baby's Got a Temper" és a "Nuclear" című nóták kellően érdesek és offenzívek lesznek, utóbbi a talmi punkrock-csapatokat alázza. A hangzásról Liam így nyilatkozik: "Alig használtam a lemezgyűjteményemet a hangmintákhoz. Megpróbáltam minél több külső zenészt bevonni, és én is sokat játszok mindenféle hangszeren."

A lemezt a csapat angol kiadója, az XL-Recordings jelenteti meg, az Egyesült Államokban pedig a Madonna tulajdonában lévő kiadó, a Maverick Records forgalmazza majd. A szőke popdíva cégével fenntartott felhőtlennek nem nevezhető kapcsolatot biztosan bearanyozza a horizonton lebegő amerikai fiatalok milliói, akik több mint kétmillió példányt vásároltak a "Fat Of The Land" albumból - fűnyíró szüleik legnagyobb örömére.

Hogy új lemezük öt évvel később is fogyni fog-e a műanyag környezetben, majd télen kiderül. Liam mindenesetre magabiztos: "A tánczenei szcéna irtó sznob. Mi mégsem alakulunk át négytagú rockegyüttessé vagy két dj-vel arcoskodó tánccsapattá. Túl jók vagyunk ahhoz, hogy beálljunk a sorba."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?