Ödön
2 °C
11 °C

Paul Simon az Esterházy-kastély parkjában koncertezik

2008.04.08. 11:05
A Szabad ég alatt a kastélyparkban elnevezésű eisenstadti rendezvénysorozat első fellépője Paul Simon lesz.

Paul Simon szabadtéri koncertet ad július 23-án a kismartoni (eisenstadti) Esterházy-kastély parkjában - jelentette be az Esterházy-vagyont működtető cég képviselője.

A világhírű Simon and Garfunkel duó egykori tagjának fellépése a tervek szerint egy új, Szabad ég alatt a kastélyparkban elnevezésű rendezvénysorozatot indít útjára.

A szervezők elmondták, tudatában vannak annak, hogy Paul Simon a New York-i Central Parkban 750.000 rajongó előtt koncertezett, ők mindazonáltal megelégszenek azzal, ha a kismartoni előadásra legalább hatezren-nyolcezren elmennek, bár hely lesz bőven.

A koncertre egy félkörívű színpadot fognak felépíteni a kastély hátoldalában, a parkban. A színpad előtt mintegy 3000 ülőhelyet alakítanak ki, mögöttük lesznek az állóhelyek. Ami a zenei műsort illeti, Paul Simon saját sikerszámai mellett minden bizonnyal a Simon and Garfunkel halhatatlan slágerei is felcsendülnek majd.

Karl Wessely, az Esterházy Betriebe GmbH (Esterházy Vállalkozások Kft.) képviselője nem tartotta kizártnak, hogy a sorozat keretében akár még Madonna vagy Michael Jackson is felléphet a burgenlandi székvárosban. Legutóbb 2004-ben volt nagyobb szabású rendezvény az Esterházy-kastély parkjában, mostantól évente egy-két szabadtéri koncerttel szeretnének előrukkolni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?