Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Musical készül az Amerikai pszichóból

2008.09.24. 10:09
2010 környékén kerülhet a Broadwayre az 1991-es sikerregény musical verziója.

Nyolc évvel azután, hogy a Patrick Bateman főszereplésével film készült az übersznob, nőket bekokainozva erőszakoló, amerikai bankárról, most az Amerikai pszichó színpadi adaptációjára készülnek. Az ötlettel előálló cégek szerint a legjobban egy nyolcvanas évekbeli zenékkel tarkított musical műfaja felel meg a témának - írja az AP.

Bret Earton Ellis 1991-es sikerkönyvéből a The Johnson-Roessler Company, a The Collective és az XYZ Films cég közösen tervez musical változatot.

Amikor a sokkoló könyv megjelent, óriási siker volt, világszerte 1,6 millió példányban kelt el. A könyv első filmes adaptációja nagy elismerést kapott, ám nem lett belőle akkora kasszasiker, hiszen főleg művészmozikban játszották. Amerikában és Kanadában összesen 15 millió dollárt (2,5 milliárd forint) hozott a konyhára.

Bizonyos források szerint a mű 2010 körül kerül a Broadwayre. A készítők arra törekszenek, hogy a darabban meg tudják majd jeleníteni azt az energiát, amit a könyv sugárzott magából. Ezt állítólag olyan zenékkel akarják majd aláfesteni, mint a Talking Heads, a Genesis vagy Huey Lewis.