Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Musical készül az Amerikai pszichóból

2008.09.24. 10:09
2010 környékén kerülhet a Broadwayre az 1991-es sikerregény musical verziója.

Nyolc évvel azután, hogy a Patrick Bateman főszereplésével film készült az übersznob, nőket bekokainozva erőszakoló, amerikai bankárról, most az Amerikai pszichó színpadi adaptációjára készülnek. Az ötlettel előálló cégek szerint a legjobban egy nyolcvanas évekbeli zenékkel tarkított musical műfaja felel meg a témának - írja az AP.

Bret Earton Ellis 1991-es sikerkönyvéből a The Johnson-Roessler Company, a The Collective és az XYZ Films cég közösen tervez musical változatot.

Amikor a sokkoló könyv megjelent, óriási siker volt, világszerte 1,6 millió példányban kelt el. A könyv első filmes adaptációja nagy elismerést kapott, ám nem lett belőle akkora kasszasiker, hiszen főleg művészmozikban játszották. Amerikában és Kanadában összesen 15 millió dollárt (2,5 milliárd forint) hozott a konyhára.

Bizonyos források szerint a mű 2010 körül kerül a Broadwayre. A készítők arra törekszenek, hogy a darabban meg tudják majd jeleníteni azt az energiát, amit a könyv sugárzott magából. Ezt állítólag olyan zenékkel akarják majd aláfesteni, mint a Talking Heads, a Genesis vagy Huey Lewis.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!