Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Amerika legújabb sztárja megmenekült

2002.05.03. 12:32
Partraszállásakor virágkoszorúval fogadták, a hírműsorok verekednek érte, Jay Leno pedig vendégnek hívná meg esti talk-showjába az amerikai média legújabb felfedezettjét, egy kétéves keverék kutyát.
Csütörtökön partot ért Forgea, a barna-fehér terrier, akit még április 2-án hagytak a hawaii Honolulu partjainál balesetet szenvedett üzemanyag szállító tankeren - jelentette a CNN. Forgeat véletlenül felejtették a szerencsétlenül járt Insiko 1907 tanker fedélzetén, amikor gazdáját tíz másik emberrel együtt fedélzetére vette a Norwegian Star nevű hajó. Az indonéziai tankeren tűz ütött ki: egy ember életét vesztette.

A Jay Leno show sztárja: egy terrier

A hawaii humán társaság összesen 48000 dollárt költött a kutya megmentésére. Az ebet vörös virágkoszorúkkal fogadták a parton. Forgea, aki a tankeren töltötte egész életét, pillanatnyilag jó egészségnek örvend. A legnézettebb amerikai talk-show házigazdája, Jay Leno szeretné a kutyát Los Angelesbe vitetni, hogy késő esti műsorában szerepeljen. Emellett a fontosabb hírműsorok is stúdiójukba szeretnék invitálni a szerencsés ebet.

A sanyarú négy hónap

Az állam törvényei szerint a négylábú kedvencnek 120 napot kell karanténban töltenie, és csak utána adható ki gazdájának, vagy egy örökbefogadónak. A tajvani gazda szerint az eb neve "Hokdzsit"-nak ejtendő, ami nyelvükön boldogságot és jó szerencsét jelent. A tervek szerint a jelenlegi tulaj Honoluluban élő barátja adoptálja a kutyát.