Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Színdarab Putyinról, a legemberibb emberről

2007.10.08. 10:19
Színdarabot írt Vlagyimir Putyin orosz elnökről két omszki szerző. A tajgában játszódó darabot hamarosan be is mutatják a vlagyivosztoki területi ifjúsági színházban.

Az Izvesztyija című orosz lap szerint a színdarabot "hálás oroszok írták, hogy újra bebizonyítsák honfitársaiknak: az elnök a legemberibb ember". Igor Koszinyin és Tatyjana Csertova a lapnak elmondta: a darabot nem az elnök október 7-i születésnapjára írta, hanem "lelki szükségletből".

A két szerző Andrej Kolesznyikov, a Kremlbe akkreditált egyik újságíró könyvéből szerezte az államfőről szóló ismereteit. í/p>

A darab úgy indul, hogy az Elnök és az Iró - utóbbi testesíti meg Kolesznyikovot - valahogy a tajgába kerül, és bemegy az első házba, ahol épp a családfő születésnapját ünneplik. A cselekmény az Izvesztyija megfogalmazása szerint Viktor Zubkov kormányfő stílusában bontakozik ki, aki az eddigi tapasztalatok szerint "nagyon szeret vendégeskedni a népnél".

Az Elnököt és az Írót leültetik az ünnepi asztalhoz, énekelgetnek velük. A nagymama időről-időre megsimogatja az Elnök fejét, és beszélgetés közben sem feledkeznek meg a bel- és külpolitika fontosabb kérdéseiről. Az Elnök egyebek között kijelenti: "Az utód tetszeni fog maguknak. Maguknak, és mindenkinek".

A szerzők szerint a darab eleinte kicsit száraz volt, és nem nagyon tudták meghatározni a műfaját, de mostanra sikerült: álom elő- és utójátékkal.