Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Színdarab Putyinról, a legemberibb emberről

2007.10.08. 10:19
Színdarabot írt Vlagyimir Putyin orosz elnökről két omszki szerző. A tajgában játszódó darabot hamarosan be is mutatják a vlagyivosztoki területi ifjúsági színházban.

Az Izvesztyija című orosz lap szerint a színdarabot "hálás oroszok írták, hogy újra bebizonyítsák honfitársaiknak: az elnök a legemberibb ember". Igor Koszinyin és Tatyjana Csertova a lapnak elmondta: a darabot nem az elnök október 7-i születésnapjára írta, hanem "lelki szükségletből".

A két szerző Andrej Kolesznyikov, a Kremlbe akkreditált egyik újságíró könyvéből szerezte az államfőről szóló ismereteit. í/p>

A darab úgy indul, hogy az Elnök és az Iró - utóbbi testesíti meg Kolesznyikovot - valahogy a tajgába kerül, és bemegy az első házba, ahol épp a családfő születésnapját ünneplik. A cselekmény az Izvesztyija megfogalmazása szerint Viktor Zubkov kormányfő stílusában bontakozik ki, aki az eddigi tapasztalatok szerint "nagyon szeret vendégeskedni a népnél".

Az Elnököt és az Írót leültetik az ünnepi asztalhoz, énekelgetnek velük. A nagymama időről-időre megsimogatja az Elnök fejét, és beszélgetés közben sem feledkeznek meg a bel- és külpolitika fontosabb kérdéseiről. Az Elnök egyebek között kijelenti: "Az utód tetszeni fog maguknak. Maguknak, és mindenkinek".

A szerzők szerint a darab eleinte kicsit száraz volt, és nem nagyon tudták meghatározni a műfaját, de mostanra sikerült: álom elő- és utójátékkal.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!