Gépfunk és basszusorgia a radioaktív emberrel

2005.03.10. 13:52
Andrea Parker electrokirálynő után az electroszíntér egyik legkísérletezőbb kedvű, de nagy klubtapasztalata miatt mindig is táncolható zenéket pakoló producere, Radioactive Man is Budapestre látogat az Electrobass Pimps jóvoltából. Tánc és lelki üdvözülés péntek éjszaka.

Gatyaszaggató basszusok, dallamos machine funk, breakbeatbe olvadó electro - az Electrobass Pimpek az electrokirálynő Andrea Parker után Radioactive Mant is elhozzák Budapestre. Radioactive Man alias Keith Tenniswood, az electro-szcéna egyik legelismertebb producere ráadásul mázsányi különleges hangszeren élő produkcióval áll elő. Csatoljuk fel az öveket.

Tenniswood a nyolcvanas évek electroőrületében nőtt fel, zenei pályája kezdetei három híres klubhoz, a Drum Clubhoz, a Sabresonichoz és a Full Circle-hez kötik. A kilencvenes évek közepétől a Sabresonic hangmérnöke, itt ismerkedett meg Andrew Weatherallal, akivel a klub megszűnése után 2 Lone Swordsmen néven kezdett zenéket gyártani.

Emellett remixelt, hozzájárult pár korszakalkotó lemez elkészüléséhez, együtt dolgozott többek között David Holmesszal, a Red Snapperrel, az Alooffal, illetve Freq Nastyt, Dave Tippert és Luke Slatert remixelt. Szólókarrierjét 2001-ben kezdte, Weatherallal közös Rotter's Golf Club kiadója jelentette meg Radioactive Man című albumát.

Radioactive Man
Radioactive Man aka Keith Tenniswood

A lemez hangos sikert aratott, a legnagyobb elismerést talán az "Anglia leginkább alábecsült dj-je/producere" cím elnyerése jelenti. A lemez után a barcelonai Sonar Festen élőben is debütált, majd európai turnéba kezdett.

Tenniswood aktív dj, szinte minden hétvégén valamilyen klubban kever. Ez nagyban hozzájárul zenei gondolkodásához is, kísérletező kedve mellett mindig dallamos, táncolható zenéket gyárt, amiket aztán egész estés szórakozást nyújtó lemezekké formál. Debütálása után két évvel jelenik meg Booby Trap című albuma, melyen a mindent elsöprő basszusfutamok mellett a machine funk jelzővel illetett, érzelmes, táncolható dallamok a jellemzőek. A lemez két meghatározó száma, az agymasszázs Airlock és a legérzéketlenebb tuskókat is megríkató, vokállal is megtámogatott Fedex to Munchen.

Radioactive Man másodszor jön Magyarországra, két évvel ezelőtti fellépése után Etele, az Index dizájnere a megvilágosodás élményével jött munkába. Ha a lelket tisztára mosó basszusokra, vagy egy végigtáncolt estére vágysz, péntek este a Süss fel napban a helyed.