Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindenki hozzon magával még egy Jedit!

2002.05.08. 15:20
Látta már Mádl "Yoda" Ferencet, amint kiosztja a Jeditanácsot? És Kövér Lászlót, ahogy lézerkardjával szakmányban kaszabolja a strigagyanús klónokat? "A Vörösök támadása" az elmúlt hetek legtréfásabb politikai paródiája. Alapanyag: az új Star Wars mozi.
Kiemelkedő mozgóképes csemegére bukkant szerdán az Index Klónügyi Szakosztályának Árokásó Páholya. A szerkesztőségünkbe jutott felvételen a hazai digitális folklór ismeretlen betyárjai magas színvonalon manipulálták a 2. Rész -A klónok támadásának előzetesét.

Yoda szerepében: Mádl Ferenc

Az űrsaga-előzetes új címe: "A Vörösök támadása". Árokásásra érzékeny olvasóink már ebből sejthetik, hogy a módosított Star Wars-univerzum sötét oldalán az egységbe forrt szoclib koalíció vezetői állnak, míg a lézerkardos Jedik a Polgári Erők oldalán harcolnak a Köztársaság értékeiért.

Létbiztonság, jogbiztonság, közbiztonság

Ebben a leosztásban tekinthetjük meg például a mérsékelt Kalapos Hölgy sugárfegyveres akcióját, amint a háttérben egy szadesz-maszop felségjelű birodalmi lépegető dönget el. De legalább ilyen intenzív élményt okozhat a kampányban megfáradt szemnek Kovács László és Kuncze Gábor feltűnése, amint éppen 110%-os gázáremelést jelentenek be egy csillagközi szenátusi gyűlésen.

Sokan vannak, de nem elegen

A mozielőzetes kalózai nem csak kedvenc politikusainkkal foglalkoztak. A választási kampányban tűz alá vett épületek, így a Parlament, a Hídember Lánchídja és a Nemzeti Színház is helyet kaptak a digitális Naboo-i, és kaminói panorámaképeken. A lenyűgöző futurista kompozíciókat látva egy emberként értettük meg Siklósi Mária koncepcióját.

A következő SW-epizódot 2005-re ígérte a Lucasfilm. Ha az új kormány kibírja addig, a klónok visszavágását már fordított szereposztásban élvezhetjük a következő kampány alatt. Innen már nincs visszaút. Várjuk a folytatást.

Technikás versenyző
Egy videóanimációkkal foglalkozó szakember szerint a felvételeken látható módosítás meglehetősen nagy technikai tudást és komolyabb szoftvereket igényel.

A változtatás úgynevezett "trekkeléssel" történik, azaz az eredeti képsorokról kiválasztanak egy jellegzetes részt, például a szemet, lekövetik annak kétdimenziós mozgását, és erre illesztik ra az új ember - esetünkben a politikusok - fejét.

A komolyabb trekkeléshez többféle szögből felvett fényképre lehetett szükség.