Keanu Reeves milliomossá teszi munkatársait

2003.06.04. 12:12
Tizennyolcmilliárd forintnyi dollárt osztott szét a Mátrix-stáb tagjai közt a nagylelkű filmsztár.
Keanu Reeves, a Mátrix sztárja több millió dollárt adományozott filmes munkatársainak - értesült a brit Hello! magazin. A 38 esztendős filmszínész hálája jeléül nyolcvanmillió dollárt osztott ki a jelmezekért felelős csapat és a trükkstáb 29 tagja között. A jó szórakoztatóipari munkásemberek egyenként 2 millió 850 ezer dollárt kapnak a nagylelkű filmcsillagtól.

Lepasszolja a jutalékot

Pénze másokat boldogít
Reeves a három részért várhatóan 115 millió dollárt zsebelhet be, mivel szerződése értelmében a gázsin felül 15 százalék járulék is megilleti a nagy sikerű filmtrilógia nyereségéből. Mivel a film a bemutató óta 232 millió dollárt fialt az Egyesült Államokban, és további 250 millió bevételt hozott a világ más országaiban, így a költségek levonása után eddig körülbelül 32 millió dollár jutalék illeti meg a sztárt. A színész bevételei még minden bizonnyal tovább fognak nőni, hiszen még a harmadik hétvégén is 15 és fél millió dollár értékben váltottak rá jegyet az amerikai mozipénztárakban.

Ez a jutalék egyébként igen nagynak számít, hiszen a filmet jegyző Wachkowski testvérek összesen 16 millió dollárt kapnak a két folytatás elkészítéséért, mindezeken felül pedig csupán 5-5 százalékot kapnak fejenként a filmek bruttó bevételéből.

A pénz nem számít

"Nem gondolok a pénzre. Több évszázadig élhetnék abból, amit eddig megkerestem" - fogalmazott a beiruti születésű színész. Reeves már a Mátrix forgatása idején is kimutatta háláját, akkor 6000 dollár értékű Harley Davidsonokat ajándékozott az ausztrál kaszkadőrcsapat tagjainak. A sztár azonban nem csak munkatársait szereti megajándékozni, például amikor nővére leukémiás volt, több millió dollárt adományozott különféle rákkutató intézeteknek.