Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Budapestre jön az R.E.M.

2004.09.08. 15:58
Január 22-én európai körútja keretében a Budapest Sportarénában is fellép az amerikai R. E. M. együttes, a világ egyik legjelentősebb alternatív rockzenekara - tájékoztatta az MTI-t a Showtime koncertiroda.
Az együttes hivatalos honlapjának közlése szerint az európai turné január 7-én Lisszabonból indul és Madrid, Barcelona, Marseille, Milánó, Bolzano, Ljubljana, Zágráb és Belgrád után érkezik a zenekar Budapestre. A turné ezután Prágában, Rigában, Tallinnban, Szentpéterváron, Párizsban és Bécsben folytatódik. E koncerthelyszínek közül több városban még nem koncertezett az együttes.

A budapesti koncertre előreláthatólag szeptember 13-án kezdik árusítani a jegyeket - derült ki a honlap ismertetéséből. Ezt a Showtime munkatársa azzal egészítette ki, hogy az iroda is ekkorra tervezi a jegyek árusításának megkezdését..

Az R. E. M. - Peter Buck, Mike Mills és Michael Stipe - jelenleg is Európában időzik, az október 4-én megjelenő 'Around The Sun' című album, valamint a jövő évi turné promóciós körútján.

Szavazz a változásra!

Az együttes a jövő hónapban csatlakozik a Vote For Change (Szavazz a változásra) címet viselő turnéhoz Bruce Springsteen vendégeként. A koncerteken olyan művészek lépnek fel, mint Dave Mathews, Jackson Browne vagy a Dixie Chicks együttes A turné célja, hogy az amerikaiakat a november 2-i elnökválasztáson szavazásra buzdítsák és arra ösztönözzék őket, hogy a változásra voksoljanak

Az R. E. M.. október 13-án kezdődik a Los Angelesi Greek Theatre-ban kezdi amerikai turnéját, amely november 27-én fejeződik be.,

Az Around The Sun az R. E. M. tizenharmadik stúdióalbuma, és akárcsak az utóbbi évek lemezeit, ezt is a Warner kiadó jelenteti meg. Vezette a brit albumlistát és aranylemez lett - több más korongjukhoz hasonlóan. A tavaly októberben megjelent In Time: The Best of R. E. M. 1988-2003 című válogatáslemezükből, amelyre két új szám is került, több mint 4 millió példányt adtak el világszerte. A Rolling Stone rockmagazin által összeállított minden idők legjobb 500 albuma között három R. E. M.-lemez található.