Auguszta
-4 °C
2 °C

Gyilkosság a Busta Rhymes-klipforgatáson

2006.02.06. 15:50
Lövöldözésbe torkollt egy szóváltás Busta Rhymes legújabb klipjének forgatásán, egy biztonsági ember meghalt. Gyanúsított egyelőre nincs, de nem valószínű, hogy rivális repperek keze van a dologban.

Lövöldözés szakította félbe Busta Rhymes legújabb klipjének forgatását vasárnapra virradó éjszaka, írta a New York Times. Az ideiglenes stúdiónak átalakított brooklyni raktárépületben ötszázan tartózkodtak. Egy biztonsági őrt, Israel Ramirezt mellkason lőttek, a 29 éves férfit kórházba szállították, de ott már csak a halálát tudták megállapítani.

Nem riválisok lehettek

Busta Rhymes

Busta Rhymes, polgári nevén Trevor Smith nem sérült meg a lövöldözésben. A klipben szereplő többi hírességnek - ott volt például Mary J. Blige, 50 Cent, Missy Elliott és Lloyd Banks - sem esett baja. A rendőrség egyelőre senkit nem vett őrizetbe, de vasárnap délután a szemközti üres telken rábukkantak egy félautomata fegyverre, valószínúleg arra, amit a gyilkossághoz használtak.

A szemtanúk és a rendőrség szerint a lövöldözést vita előzte meg, amikor egy csapat megzavarta a forgatást, és ismételt felszólításra sem hagyták abba a zajongást. A szóváltás után végül elhagyták az épületet, a tucatnyi lövés ezután félórával dördült el, a jelen lévő ötszáz ember fedezékbe rohant.

A rendőrség szerint, a korábbi hasonló esetektől eltérően, nem valószínű, hogy rivális reppereknek köze lehet a lövöldözéshez. Busta Rhymes egyébként köztudottan tartózkodik a stílusban megszokott rivalizálástól, gyalázkodástól. Egyetlen összeütközése a törvénnyel eddig az volt, amikor 1998-ban egy nem nyilvántartott fegyvert találtak a Mercedesében.