Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Moldova még a kocsmában sem talált senkit

2007.10.01. 09:17
Érkezése után két nappal hazautazott az Ormánságból Moldova György, mert senki sem volt segítségére a dél-baranyai térségről szóló riportkönyve elkészítéséhez - írja az Új Dunántúli Napló.

A Kossuth-díjas író a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a közelmúltban Gráf József agrárminiszter ajánlásával érkezett Sellyére, de nem volt megelégedve a fogadtatással. Fűtetlen szobával várták, és az íráshoz nélkülözhetetlen anyagfelvétel körülményeit sem teremtették meg számára.

Interjúalanyainak többsége nem ért rá, elhalasztotta a találkozót, s amikor az író végigment a kisváros főutcáján, még a kocsmában sem talált senkit. Úgy érezte, értelmetlen ott maradnia.

Moldova György közölte, hogy eddig tizennyolc riportkönyvet írt, s mindig volt valaki, aki segített neki. Ezúttal azonban kénytelen feladni tervét.

Nagy Attila, Sellye független polgármestere szerint bár igyekeztek az írónak mindent megadni, "balszerencsésen alakultak a dolgok", de szeretnék kiengesztelni őt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?