Robbie Williams rekordösszegért szerződött az EMI-hez

2002.10.03. 13:32
Rekordösszegért, több mint 125 millió dollárért szerződött el az EMI lemezkiadó óriáshoz Robbie Williams. A szókimondó brit popsztár genitális hasonlattal értékelte sikerét.
'Nyilvánvalóan nekem van a legnagyobb farkam a zeneiparban!' - ezekkel a szerény szavakkal kommentálta Robbie Williams azt a 125 millió dolláros szerződést, amit a brit EMI kiadóvállalat kötött vele szerdán. A popzenei trendekre oly érzékeny brókerek azonnal visszaigazolták a vállalat zsíros döntését: a hír hatására az EMI részvényinek értéke 5 százalékkal emelkedett.

A megállapodás értelmében Robbie Williams ötödik albumát, az "Escapolgy"-t már az EMI adja ki, mely a hírek szerint november 18-án kerül a boltokba. Az új Frank Sinatrának kikiáltott egykori Take That-énekessel egy valódi aranytojást tojó tyúkot sikerült leszerződtetnie a cégnek, hiszen Robbie lemezeiből eddig több mint 20 millió albumot vásároltak világszerte. A kecsegtető üzlettel az EMI talán helyrehozhatja azt a régóta tartó lejtmenetet, amit olyan állomások fémjeleznek, mint a Mariah Carey-nek fizetett 30 millió dolláros végkielégítés, vagy az online fájlcserélő programokkal folytatott egyre népszerűtlenebb küzdelem.

Elvist, Lennont és Sinatrat is megelőzte

Robbie Williams
Robbie Williams különösen Nagy Britanniában sikeres, hiszen itt kel el minden második albuma, és itt halmozták el az összes fontosnak tartott zenei elismeréssel. A 'Swing When You're Winning' című, tavaly novemberben kiadott lemeze karácsonyra felkerült a maxi-, album- és dvd- toplisták élére, a VH1 legutóbbi "a zeneipar legjelentősebb 100 férfija" című szavazásán pedig a 28 éves brit énekes olyan zenei legendákat előzött meg, mint Elvis Presley, Frank Sinatra, Michael Jackson és John Lennon.

Pénz a barátnőnek és a melegeknek

"Legvadabb álmaimban sem képzeltem, hogy valaha ilyen gazdag leszek" - vallotta be a vaskos kiszólás után, hogy saját maga is meglepődött a rekordösszegű szerződésen. A botrányoktól sem mentes klipjeiről, fellépéseiről is ismert Robbie nagyobb költései rendre címlapra kerülnek a brit bulvársajtóban. Legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy napon több millió fontos házat vásárolt barátnőjének, majd másnap 10 ezer fontot adományozott egy meleg segélyszervezetnek.

Daryl Hannah a videóklipben

Robbie Williams legközelebb november 14-én az MTV európai díjkiosztó-gáláján lép a közönség elé, ekkor mutatja be új albumának első slágerét, a "Feel"-t. A dalhoz készített - vadnyugati díszletek közt játszódó - klipben a hírek szerint Daryl Hannah lesz a partnere.