Lovaggá ütik Mick Jaggert

2002.06.12. 17:56
Zenei munkásságáért lovagi címet kap Mick Jagger a királynő születésnapján. Paul McCartney, Elton John, Cliff Richard és Bob Geldoff már régóta lovagok, míg Jagger neve szóba sem került a királyi udvarban. Most maga Tony Blair javasolta az 58 éves énekes kitüntetését.
Jamiroquai: Edward herceg egy haszontalan fattyú
A monarchia kapcsolata nem minden brit zenésszel felhőtlen. Jay Kay, a Jamiroquai énekese a napokban haszontalan fattyúnak nevezte Edward herceget. A rendkívül népszerű együttes frontembere ugyanakkor jelezte: a királynőt feltétlenül tiszteli, ám úgy véli, vele le kellene zárni a királyságot, mivel nincs alkalmas trónörökös.
Nagy-Britannia miniszterelnöke oxfordi egyetemi évei alatt maga is játszotta a Honky Tonk Woman és a Brown Sugar című Stones-slágereket Ugly Rumours (Ronda pletykák) nevű együttesével. Mick Jaggert, aki Margit hercegnő régi barátja, meghívták a múlt hétvégi, a Buckingham-palotában tartott koncertre, az énekes azonban turnéja előkészületei miatt nem vállalta a fellépést - adta hírül a BBC.

A szeptemberben kezdődő, tizenkét hónapos Stones-világturné 32 észak-amerikai helyszínt látogat majd végig, majd Európa, Ausztrália és Mexikó után a Távol-Keleten fejeződik be. Kínával még nem sikerült megállapodniuk, de amennyiben meg tudnak egyezni, ez lesz az első kínai Stones-koncert.