Folytatódik Lennon producerének pere

2008.10.21. 11:18
Hétfőn elkezdődött a legendás producer, Phil Spector bírósági tárgyalásának második menete Los Angelesben.

Most új védőcsapat képviseli a tárgyaláson Spectort, aki ellen 2003 óta folyik büntetőeljárás fegyverrel elkövetett emberölés miatt. A vád szerint 2003. február 3-án saját házában lőtte le az akkor 40 éves, sorozatokban befutott, B-kategóriás színésznőt, Lana Clarksont, akit pár órával az eset előtt ismert meg egy éjszakai bárban.

Az esküdtszékről csak annyit tudni, hogy az összeállítása a hónap elején kezdődött meg. Szakértők szerint Spector második nekifutásra sem számíthat sok jóra. Az ítélethozatal időpontja egyelőre ismeretlen, ami biztos, a férfi 8-tól 10 évig terjedő börtönbüntetést kaphat, ha a védőügyvédnek nem sikerül bizonyítani az ártatlanságát.

Az első bírósági menet 2007 szeptemberében végződött, addigra több olyan esetet nyomoztak ki az amerikai hatóságok, mikor a producer fegyverrel támadt barátnőire. Spector az eljárás során elmebajra hivatkozott, a bíróságon viszont úgy vallott, hogy Clarkson öngyilkos lett.

A 68 éves popmogul a 60-as évektől meghatározó alakja volt a könnyűzenének. Nevéhez fűződik a Wall of Sound technika megteremtése, és közreműködött többek között George Harrison The Concert for Bangla Desh, a Ramones End of the Century és John Lennon Imagine lemezein is.