Sting Grammyvel vág vissza Rod Stewartnak

2003.11.03. 11:26
Sting felajánlotta egyik Grammy-díját Rod Stewartnak, aki a múlt héten a brit Radio Timesnak adott interjújában végigsértette a brit zeneipar nagyjait. A skót rocksztár Stingtől, a "tiszta zenésztől, akinek a seggéből is a nap süt" a számtalan díját irigyelte.
"Úgy vélem, hogy Stewart egy Grammyt tényleg kiérdemel" - mondta az 52 éves Sting az új albumának, a Sacred Love-nak a november 2.-ai hongkongi bemutatóján Stewart nyilatkozatára válaszul. "De mivel még egyet sem kapott, azon gondolkodom, hogy elküldöm neki az enyéim közül az egyiket."

"Nem nagyon adnak brit zenésznek Grammy-díjat, hacsak nem Stingnek hívják az illetőt"- nyilatkozta ugyanis Stewart a múlt héten Stingről. A skót rocksztár elmondta, hogy a díjkiosztókon következetesen alulmarad a kivételezett riválisával szemben. A Police együttes extagja összesen 14 Grammyt kapott, míg Stewart, saját meglepetésére, eddig egyet sem.

"A Tiszta muzsikus, az igazi jazz-zenész, Mr. Komolyság, aki az indiánokat segíti, akinek a seggéből is a nap süt" - jellemezte Stewart még hosszasan Stinget, akinek az új albumát a szeptember 11.-ei terrortámadás eseményei ihlették.

Az angol lemezeladási listán felfelé haladó Stewart ugyanebben a nyilatkozatában még Paul McCartney és Elton John lovagi címére is predesztinálva érezte magát, hiszen, mint mondta ő is szokott jótékonykodni. Eddig egyik sztár sem ajánlotta fel a királynői kitüntetését a skót énekesnek.