Judit
2 °C
7 °C

Nem elégültek ki

2002.05.08. 12:31
Harminckét várost érintő világkörüli turnéra indul a Rolling Stones - jelentették be egy New York-i parkban tartott látványos sajtótájékoztatón kedden.
Az idén negyven éves Rolling Stones szeptember 5-én Bostonban indul világkörüli turnéra, mely egyelőre a sokat mondó "Rolling Stones World Tour 2002/2003" hivatalos címet viseli. A 32 várost érintő koncertsorozat során az Egyesült Államokban, Kanadában, Európában, Ausztráliában, Mexikóban és a Távol Keleten - a zenekar történetében először Kínában - lépnek fel.

A New York-i Van Cortland Parkban tartott látványos sajtóértekezleten több száz újságíró és rajongó várta a zenészeket, akik léghajóval érkeztek a helyszínre. Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood és Charlie Watts azonban nem ereszkedtek le a pórnép közé, hanem műholdon közvetítve válaszoltak a kérdésekre.

Hálló, itt a Rolling Stones!

A látványos turnészínpadok ez alkalommal sem maradnak el: az együttessel szorosan együttműködő kreatívok három teljesen eltérő díszletet terveztek, attól függően, hogy hol lép fel a csapat. A koncerteket több tízezres stadionokban, kisebb csarnokokban és barátságos klubokban tartják - így mindeki eldöntheti milyen közönséggel együtt akarja hallgatni a cserzett arcú rock-and-roll titánokat. A Stones tartja egyébként minden idők három leglátogatottabb turnéjának rekordját: a Bridges to Babylon, a Steel Wheels és a Voodoo Lounge vonzotta a legtöbb fizetővendéget.

Az alaptagokat (természetesen az évekkel ezelőtt kilépett Bill Wyman nélkül) bevált turnézenészek, Chuck Leawell billentyűs és Daryl Jones basszgitáros egészítik ki. Az előzenekarok között olyan nevek szerepelnek, mint a No Doubt, Sheryl Crow, Buddy Guy, Jonny Lang, ám a fellépők listája még nem végleges. Korábbi turnéjaikhoz hasonlóan az idei - egy évig tartó - turnéjukra is híres zenészeket, előadókat hívtak meg.

Új lemezre ne várjon senki, egyelőre csak egy retrospektív válogatást és egy riportkötetet készül megjelentetni a pozitív mérlegre minden körülmények közt figyelő együttes.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?