Nem elégültek ki

2002.05.08. 12:31
Harminckét várost érintő világkörüli turnéra indul a Rolling Stones - jelentették be egy New York-i parkban tartott látványos sajtótájékoztatón kedden.
Az idén negyven éves Rolling Stones szeptember 5-én Bostonban indul világkörüli turnéra, mely egyelőre a sokat mondó "Rolling Stones World Tour 2002/2003" hivatalos címet viseli. A 32 várost érintő koncertsorozat során az Egyesült Államokban, Kanadában, Európában, Ausztráliában, Mexikóban és a Távol Keleten - a zenekar történetében először Kínában - lépnek fel.

A New York-i Van Cortland Parkban tartott látványos sajtóértekezleten több száz újságíró és rajongó várta a zenészeket, akik léghajóval érkeztek a helyszínre. Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood és Charlie Watts azonban nem ereszkedtek le a pórnép közé, hanem műholdon közvetítve válaszoltak a kérdésekre.

Hálló, itt a Rolling Stones!

A látványos turnészínpadok ez alkalommal sem maradnak el: az együttessel szorosan együttműködő kreatívok három teljesen eltérő díszletet terveztek, attól függően, hogy hol lép fel a csapat. A koncerteket több tízezres stadionokban, kisebb csarnokokban és barátságos klubokban tartják - így mindeki eldöntheti milyen közönséggel együtt akarja hallgatni a cserzett arcú rock-and-roll titánokat. A Stones tartja egyébként minden idők három leglátogatottabb turnéjának rekordját: a Bridges to Babylon, a Steel Wheels és a Voodoo Lounge vonzotta a legtöbb fizetővendéget.

Az alaptagokat (természetesen az évekkel ezelőtt kilépett Bill Wyman nélkül) bevált turnézenészek, Chuck Leawell billentyűs és Daryl Jones basszgitáros egészítik ki. Az előzenekarok között olyan nevek szerepelnek, mint a No Doubt, Sheryl Crow, Buddy Guy, Jonny Lang, ám a fellépők listája még nem végleges. Korábbi turnéjaikhoz hasonlóan az idei - egy évig tartó - turnéjukra is híres zenészeket, előadókat hívtak meg.

Új lemezre ne várjon senki, egyelőre csak egy retrospektív válogatást és egy riportkötetet készül megjelentetni a pozitív mérlegre minden körülmények közt figyelő együttes.