Auguszta
-7 °C
0 °C

Kitiltották a konyhából az amerikai főszakácsot

2004.07.28. 13:01
Bíró tiltotta el Rocco DiSpirito tévészakácsot a The Restaurant című reality-műsorától. A szakács szerint a producer machinálja a könyvelést, a bíró viszont a producernek azt tanácsolta, szabaduljon meg a szakácstól.
Ira Gammerman bíró a The Restaurant című főzőműsor helyszínétől, a New York-i Rocco's étteremtől tiltotta el az NBC egykori tévészakácsát a két napos bírósági per előzetes ítéletében.

A bíró az ügy felperesének, Jeffrey Chodorow producernek azt tanácsolta, hogy szálljon ki a veszteséges reality főzőműsor projektjéből: "Nem hiszem, hogy bárki köteles lenne olyan éttermet üzemeltetni, ami csak nyeli a pénzt" - indokolta.

A bírósági határozat augusztus 31-ére rendelte vissza a pulpitus elé az ügy részvevőit. Gammermannek akkor arról kell bírói döntést hoznia, hogy DiSpirito valóban megszegte-e az üzleti szerződést, illetve hogy egyáltalán létezett-e együttműködés a két fél között.

"Roccónál híresebb sztárok kellenek"

Laurence Kaiser, Chodorow ügyvédje kedden azt nyilatkozta a sajtónak, hogy ügyfele eladná az éttermet, vagy legalábbis felújítaná, és ebben az esetben DiSpiritónál "híresebb" sztárvendégeket léptetne fel.

DiSpirito a keddi vallomásában azt állította, hogy a félreállítása azért ütközne akadályokba, mert az étterem 50 százalékban az ő tulajdonában van, ezenfelül az üzlettársa még 176 ezer dolláros fizetéssel adósa is maradt.

A jogi útra terelődött perlekedés már jó ideje tart. Chodorow a nyitó keresetében azzal vádolta DiSpiritót, hogy tönkreteszi a vállalkozását, DiSpirito válaszként hat millió dollárra perelte be a producert, mert szerinte "machinálja a könyvelést".

Chodorow a Rocco's étterembe eddig négy millió dollárt fektetett, és, mint a keresetében írta, az üzlet hétszázezer dolláros veszteséget termelt. A műsor producerének az Egyesült Államokban összesen húsz étterme van, ebből hét New York-ban üzemel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!