Negyven biztos fellépő a Szigeten

2003.04.08. 15:44
Az idei Sziget fesztiválon fellép a Massive Attack, Bregovic, Nitin Sawhney, a csellózó metálosok, és még sokan mások.
Negyven neves külföldi zenekar jelezte részvételét az idei Sziget Fesztiválon. A Nagyszínpadon lép majd fel a közelmúltban lemezeket megjelentetett Massive Attack és az Asian Dub Foundation. Szintén a fő helyszínen lesz hallható a karakteres női énekhanggal erősített elektronikus zenét játszó angol duó, a Lamb. Az ismeretlenek közül pedig az Abba-revival-ben utazó Björn Again játszik a főhelyszínen.

A mind erősebb világzenei színpadon idén fellép a Buena Vistás boleróénekes, Ibrahim Ferrer, és a hasonlóan népszerű, Kusturica-filmzenékből ismert Goran Bregovic Wedding and Funeral Band.

A portugál Madredeus együttes, amely Wim Wenders Liszaboni történet című filmjének zenéjét írta, a világzene klasszikus vonulatát képviseli. A londonban élő, indiai származású Nitin Sawhney a keleti és az elektronikus zene fúziójával a kilencvenes évek végének hangzásvilágával szinezi a képet.

Etno-vonalon a finn Värttinä, etno-punkban pedig Shane MacGowan & The Popes lép majd fel.

Szintén Marton László Távolodó vezette színpadon látható majd David Krakauer's Klezmer Madness, Tarika, Zamballarana, Lo'Jo, Amadou et Mariam, Bonga, Los de Abaja, a The Bollywood Brass Band, Watchaclan, Jony Iliev, Mercedes Peón, Dikanda és a Traband. Ezek az előadók is híresek, de nem annyira.

A metálosok a brit My Dynig Bride, a svéd Clawfinger, a finn cselló-metál Apocaliptica, a kanadai Annihilator és a szintén brit Circle II Circle zenekarokra számíthatnak biztosan.

A Wan2 színpadon zenél majd az Ojos de Brujoés a Dusminguet Spanyolországból, a "pszichedelikus űr-rock" együttesként jellemzett Ozric Tentacles Angliából, a francia Improvisators Dub, a dél-afrikai Boo, az angol Zion Train és a német reggae-ska-hip-hop stílusban muzsikáló Seeed.