A szigetes szex ellen hat a hazamenős hetijegy?

2006.05.12. 13:55
Olvasónk valós problémára hívta fel a figyelmet: a kétféle szigetes hetijegy intézménye jelentősen akadályozhatja a fiatalok társas kapcsolatait. Értsd: számításai szerint a potenciális partnereinek száma idén négyezerre csökken, amit őszintén sérelmez.

Egy olvasónk az új, hazamenős Sziget-jegy bevezetésének megdöbbentő következményére hívta fel a figyelmünket: megeshet, hogy idén mindössze négyezer nővel kerül szexuális kapcsolatba, amit ő alapvető emberi jogai megcsorbításaként fog fel:

"Kitalálták a szigetesek, hogy idén csak azok alhatnak kint, akiknek ottalvós hetijegye van. Ez azt jelenti, hogy elkerített sátrak lesznek, és a belépésnél ellenőrzik, hogy oda csak olyan mehessen be, akinek ottalvós karszalagja van. Ez szerény számításaim szerint azt jelzi, hogy csak azzal dughatok a szigeten, csak akinek ottalvós karszalagja van. Illetve dughatok mással is, de új alternatív megoldásokat kell kitalálni. Első körben a Toi-toi vécék jutottak eszembe. Vagy a szabad ég alatt? Vagy a franc se tudja hol, valahol a kolbászsütő és a Körömrágók Egyesületének standja közötti résben.

Más, hogy ezzel az intézkedéssel egy alapvető emberi jogomat vennék el: A szabad párválasztás jogát. Mert így azok közül a lányok közül kell társra találnom, akik megvették a hetijegyet. Idén 25 000 "kempinges " hetijegyet adnak ki. Ebből durván 12 ezren hímneműek, akikkel e pillanatban a sörözésnél közvetlenebb kapcsolatot nem kívánok magamnak. Tehát marad 12 000 nőnemű. Ebből kb. 3000 idősebb, mint én. És uszkve 1000 lány tizenhat éven aluli. A maradék nyolcezer fele rám se nézne. Könnyen kiszámítható, hogy az idei szigeten, csak 4000, azaz négyezer leányzót dughatok meg, ami legmélyebb felháborodásomat váltja ki."

Mi mindig is fontosnak tartottuk, hogy olvasóink minél boldogabb, kielégítőbb (és természetesen biztonságos) nemi életet élhessenek, úgyhogy rákérdeztünk a szigeteseknél, hogy hogyan is folyik majd a karszalagok ellenőrzése, illetve tényleg elkerítik-e a sátorhelyeket.

El.

A válasz igen, a nagyobb sátrazós területeket valóban el fogják keríteni, sőt eleve sátrat is csak az vihet be a Szigetre, akinek ottalvós jegye van. A sátrazós területekre csak az mehet be, aki érvényes belépővel rendelkezik, tehát olvasónk aggodalma jogos, valóban lőttek az alkalmi szexnek, ha erre kapható partnerének napijegye vagy kedvezményes hetijegye van. Legalábbis a sátorban. (Ez a megoldás viszont remélhetőleg valamennyire visszaszorítja majd a lopások számát, hiszen csak azok férhetnek a sátrakhoz, akik ott is laknak, leszűkítve ezzel a potenciális tolvajok körét.)

Azonban csak a sátorhelyek háromnegyedét tudják így elkeríteni, a többi területen reggelenként ellenőrizni fogják (fokozottan!), hogy az ottalvóknak van-e érvényes jegyük, ahogy eddig is ellenőrizték, nem előző napi jeggyel potyázik-e valaki egy-egy útmenti, mérsékelten komfortos sátorban. Azzal, akinek nincs érvényes karszalagja, kifizettetik a különbséget, vagy kizárják a rendezvényről. Azoknál a létesítményeknél - zuhanyzók, csomagmegőrzők - amiket csak a kintlakók használnak, szintén lesz ellenőrzés.

Olvasónk számára tehát egy megoldás adódik, ha nem az elkerített részen veri fel a sátrát. Így nagyobb lesz a lopásveszély, viszont örömtelibb a kinntartózkodás. Örülünk, hogy segíthettünk, viszontlátásra.