Árpád
-2 °C
4 °C

Végleges a Sziget Nagyszínpadának programja

2004.07.15. 13:18
Müller Péter kötelező fellépése mellett idősödő sztárok, rasztafárik, kemény metálosok és puha cellák a legnagyobb színpadon.
Két nyolcvanas évekbeli szintipopcsapat, a Pet Shop Boys és a Soft Cell visszajelzésével teljessé vált az idei Sziget Fesztivál Nagyszínpadának programja.

Augusztus 4-én egy reggae-klasszikussal, a Third World koncertjével nyit a Sziget Nagyszínpada, majd éles váltással az elmúlt évek kommersz popzenei csapata, a Sugababes lép színpadra. Ezen a napon a magyar előadókat az Anima Sound System képviseli, a kisállatkereskedők nevében pedig Neil Tennant és Chris Lowe duója, a Pet Shop Boys ad koncertet.

Másnap a Zanzibar majd a Bloodhound Gang koncertjén pogózhatnak a délutáni bulizás hívei. A nyári fesztiválok kötelező gyakorlata, a Kispál és a Borz után a hiphop-szcéna neves figurája, Busta Rhymes adja elő megzenésített verseit.

Hétvége Péterrel

Péntek este a moldovai Zdob si Zdub melegíti majd a hangulatot az őket követő Soft Cell fellépésére. A Sziámi együttes idén is azon szerencsés magyar együttesek közt van, amely a Nagyszínpadon adhat koncertet, köszönhetően dalai mély mondanivalójának, és annak, hogy az együttes vezetője, Müller Péter egyúttal a fesztivál egyik vezetője is. A köldökzsinórra kötözött csecsemők után a Szigetre már hazajáró Fun Lovin' Criminals énekel.

Szombaton a gitárcentrikus popzene német csapata, a Reamonn zenél, majd az In Flames, és a metálos tinilányokat is megmozgató Tankcsapda következik. Zárásként a skandináv pop-metál-dark stílus sztárja, a The Rasmus énekel a halálról és a síron túli szerelemről.

Vasárnap a New York-i art-pop szcénából az MTV-be robbant Scissor Sisterst láthatja a valóság nagy videóklipjében a közönség. Utánuk a Seeed a könnyűdrogok, a napfény és a német nyelv háromszögében mozgó számaiból játszik majd a Nagyszínpad előtt összegyűlő rasztafáriknak. A magyar szekció vasárnapi tagja az újra összeállt Sex Action. Az est fénypontja pedig a metálosok és felvarrógyártók kedvence, az Anthrax lesz.

Vicc és metál

Hétfő délután a misztikus japán zeneipar hazánkban még kevéssé ismert metálcsapata, az Electric Eel Shock igyekszik feloldani a hétkezdés megrázkódtatásait. Őket az Ash követi, majd az egy fellépésre összeálló, és koncertsorozatba kezdő Európa Kiadó énekel a kilátástalan jövőről. A napot a borús jóslatoknak ellentmondó üzenetet kommunikáló house-duó, a Basement Jaxx zárja.

A Sziget Fesztivál utolsó napján a Nagyszínpadon az Alkonyattól pirkadatig és a Desperados című filmekből ismert zenekar, a Tito and Tarantula lép fel. Őket a német vicc-punk egykori képviselője, a Die Ärzte követi. Vicces vonalon aktuálisabbat pedig a magyar Bëlga mutat majd fel. Végezetül a technoörökzöldeket gyártó, és az idén új lemezt megjelentető Faithless ad majd hangot meglátásának, miszerint isten egy dj.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?