Sziget 2002: új név, több pénz

2002.03.06. 15:19
A névben már nem lesz Pepsi, bár továbbra is támogató a kólacég, az idei Sziget neve egyszerűen: "Sziget Festival 2002". A tizedik Sziget költségvetése átlépheti az egymilliárd forintot - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Takács Gábor, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója.
Idén járt le a Pepsi és a Sziget Kft. között 1996-ban kötött szponzorációs szerződés. Megváltozik a rendezvény neve, így a hat évig használt "Pepsi Sziget" helyett "Sziget Festival" lesz a hivatalos elnevezés.

"A Pepsi és a Pannon bemutatja"

Kiváló szponzorfelület
Az évről-évre gyarapodó Sziget költségvetése idén már meghaladhatja az egymilliárd forintot. A büdzsé 1999-ben 380 millió, 2000-ben 500 millió, 2001-ben 900 millió forint volt. Az idei költségvetés 40 százalékát kereskedelmi, 7-8 százalékát állami szponzoroktól szerzik meg, 4-5 százalékát vendéglátásból a fennmaradó részt pedig jegybevételekből állja a Sziget Kft.

A két legfőbb kereskedelmi szponzor a Pepsi és a Pannon GSM lesz, amelyek körülbelül 100-100 milliós összeggel támogatják a rendezvényt. (A pontos összeget a cégek nem hozták nyilvánosságra, csak a költségvetés nagyságrendjéből lehet következtetni.) A legjelentősebb állami támogató az Ifjúsági és Sportminisztérium.

A sajtótájékozatón kiderült: a Sziget Kft. tavaly könyvelt el először nyereséget. A szervezőiroda 2001-ben egymilliárd forint felletti forgalmat produkált, amelyből végül több mint 20 millió feletti tiszta haszont könyvelhetett el.

Új fesztkörkép

Takács Gábor kérdésünkre megerősítette, hogy a tavaly kilencedik alkalommal megrendezett, három napos Mezőtúri Wanted Fesztiválból végleg kiszáll a Sziget Kft. A rockdzsemborit idén már Kecskeméten szervezik a korábbi partnercégek.

Megváltozik a Volt Fesztivál is. Korábban Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán - mindketten Sziget Kft. alkalmazottak - a Gamma Rendezvényirodán keresztül szervezték a rendezvényt, idén viszont már a Sziget Kft. neve alatt fut a három napos buli. A Volt helye és ideje is módosult: az idei eseményt július 4-6.-án a soproni Lővér kempingben tartják.