Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sziget tizedszerre Kis Tehénnel

2002.05.09. 14:27
Minden eddiginél több nemzetközi sztárt, új programhelyszíneket és javuló minőségű szolgáltatásokat ígérnek a szervezők a tizedik, jubileumi Sziget Fesztiválra, amelyet július 31-e és augusztus 7-e között rendeznek meg az óbudai Hajógyári-szigeten. A sziget idei arca a Kis Tehén.
A fesztivált beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón Gerendai Károly, a fesztivál alapítója elmondta: méltó módon fogják megünnepelni a "tizedik Szigetet", amely még nagyobb, még jobb lesz, mint az előző években.

Napi: 3000, Heti: 12 000

Beszámolt arról, hogy az idén - az előző év tapasztalatai alapján - a tavalyi 60 ezer helyett, 65 ezerben maximálták a napi látogatók számát. A napijegy ára 3000 forint lesz, a hetijegyet mától 12 000 forintért lehet megvásárolni. Június 15-től már 15 000-be, a helyszínen pedig 18 000-be kerül majd az egyhetes belépő.

Új helyszín a Luminárium

Müller Péter Sziámi, a dzsembori művészeti igazgatója az új programhelyszíneket sorolva közölte: kialakítanak egy világzenei falut, a Rádió C nevét viseli majd az új Roma Sátor, létrehozzák a Petőfi Csarnok Folkszínpadot és a Petőfi Csárdát. A latin-amerikai és afrikai országok kultúráját az afro-latin színpadon mutatják be, lesz tehetségkutató színpad, és debütál a különleges fény- és látványtechnikát ötvöző Luminárium.

Nagyszínpadon: Cure, Világzenein: Cesaria Evora

A fesztivál szervezői évek óta törekednek arra, hogy a programok ne egy-egy központi helyszín köré koncentrálódjanak. Így a Nagyszínpad mellett idén is jelentős zenészek lépnek fel a Világzenei színpadon, a Metal Hammer Színpadon, a megszűnt Wanted zenei folyóirat helyébe lépett Wan2 színpadán.

A Nagyszínpadon már az első nap fellép legendás Cure, később pedig a Pulp, a Muse és a Die Toten Hosen is itt koncertezik. A Sziget lakóinak kívánságára idén is ide látogat a finn HIM, valamint a Nightwish. A Nagyszínpad fellépőinek sorát gazdagítja a német Mambo Kurt, a Stereo MC's, a Herbalizer és a Transglobal Underground.

Hasonlóan erős felhozatal várja a világzene szerelmeseit. Ezen a színpadon Cesaria Evora, Natacha Atlas, Boban Markovic, Baaba Mal és a Fanfare Ciocarlia is fellépnek.