Saját magát támogatja a Sziget

2008.04.09. 08:40
Az Est Media által is tulajdonolt fesztivál főszponzora maga a Pesti Est lesz, ami arra utal, hogy a rendezvénynek nem sikerült jelentős, új támogatót szereznie.

Új főszponzora lesz a nyári Sziget fesztiválnak, miután a Dreher Arany Ászok márkája mellett a Pesti Est lesz a másik bemutató támogató" - tudta meg a Kreatív Online Durgó Lajostól.

A fesztivált szervező cég marketing- és operatív igazgatójának közlése szeriint a kiemelt szponzorok között ezúttal is ott lesz a Coca-Cola, a K&H, az Iwiw, a Mastercard és a Nokia. A Kreatív Online információi szerint még egy céggel folynak tárgyalások nagyobb összegű szponzorációs együttműködésről, de a Sziget szervezői nem akartak részleteket elárulni az esetleges megállapodás előtt.

A médiatámogatók között új a Petőfi Rádió, mellette kint lesz még a Szigeten az Origo, a TV2, a magyar Music Television, a Hír TV, a Danubius, a Radiocafe 98.6, a Rádió 1, a Klubrádió, a HVG, a Népszabadság, a WAN2 Magazin és a Sziget.hu.

Gondok?

A Pesti Est mint főszponzor feltűnése arra utal, hogy a rendezvény egyelőre nem tudta piaci alapon értékesíteni a második főszponzori helyet (éveken át két főszponzora volt a Szigetnek, ezek szerepeltek a plakáton a "bemutatja " szócska előtt), hiszen a Sziget Fesztivált szervező céget éppen tavaly november végén vette meg az Est Media Group Kft közel 5 milliárd forintért (Jelenleg a cégnek nincs száz százalékos tulajdona a fesztivált rendező Sziget kft-ben, és a teljes vételárat sem fizette ki, ez öt év alatt fokozatosan történik majd meg). Tehát az Est Media egyik cége szponzorálja a másikat.

A Szigetnek 1996 és 2001 között a Pepsi volt a főszponzora, majd éveken át a Pannon támogatta a fesztivált. A mobilcéggel tavaly annyira elmérgesedett a viszony, hogy a cég ugyan nem szponzorálta a rendezvényt, egy trükkel mégis sikerült elérnie, hogy kint legyen a Szigeten.

Tavaly voltak olyan hírek, hogy az idei a szokásos hét nap helyett csak öt napos lesz, végül augusztus 12 és 18 között, öt plusz egy napon át tart majd a fesztivál. Az Index információi szerint így nem csökken a rendezvény egy napra jutó költségvetése, a tavalyihoz képest, amikor egyébként már csak egy főszponzora volt a fesztiválnak.

A Sziget a IV kerület által beadott birtokháborítási perre reagálva elhatározta, hogy jövőre a Hammer World Színpad is tizenegykor zár, ahogy a Nagyszínpad, ellenben nem teljesítették azt a kérést, hogy a zajártalom miatt este tíz és reggel hat között semmilyen zenés- és műsoros program ne legyen a Szigeten. Ez a szervezők szerint ugyanis a fesztivál végét jelentené, így az újpesti önkormányzat és a Sziget szervezőinek vitájában a bíróságnak kell majd döntenie.