Árpád
-2 °C
4 °C

Díszkivilágítást kapott Tarkan

2003.09.15. 14:22
A Sikidim című etnopop opusz előadója fényárban úszó mecsetet kapott ajándékba. A muzulmánok zúgolódnak.
Templomi díszkivilágítást kapott Tarkan, a török popsztár egy dél-törökországi mecset révén - bár nem kérte. A fényárt a sztár szállásadói igényelték, az eset miatt viszont a termplomszolgáknak gyűlt meg a bajuk az egyházi hatóságokkal.

oynama sikidim sikidim
            <br />ah yanar döner, a-acayipsin
oynama sikidim sikidim
ah yanar döner, a-acayipsin
Az ünnepi fények azután gyulladtak ki az adanai mecsetben, hogy az énekes megszállt egy szemben lévő szállodában. Török lapok szerint a díszkivilágítást nem Tarkan igényelte, hanem a szálloda igazgatósága akart kedveskedni neki ezzel a gesztussal. Az AFP jelentése szerint egyházi vizsgálat indult az ügyben.

Különleges ajándék sztároknak

Az adanai mecset nem első ízben öltözött díszkivilágításba egy híresség kedvéért: mint a Zaman című lap rámutat, már így történt Hasan Sas futballsztár esküvőjekor és Sertab Erener énekesnő, az idei eurovíziós dalfesztivál győztesének látogatásakor is.

A lap szerint sok muzulmán hívőt zavar e gyakorlat, mert szerintük a díszkivilágítás csak a jeles vallási ünnepeknek jár ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?