Bryan Adams lép fel a Kapcsolat-koncerten

2007.02.20. 11:35
Hivatalosan is bejelentették: a június 30-án tizenegyedik alkalommal megrendezendő ingyenes gigakoncertre a kanadai gitáros-énekest vette meg a T-Mobile, bár Adams tavaly novemberben kétszer is fellépett Magyarországon.

Bryan Adams népszerű kanadai világsztárt szerződtette a T-Mobile az idei Kapcsolat-koncertre, annak ellenére, hogy az énekes-gitáros-dalszerző tavaly év végén kétszer is föllépett Magyarországon. Már korábban is lehetett sejteni, hogy ő jön, de a T-Mobile eddig hivatalosan csak annyit közölt, hogy ő is a lehetséges fellépők között van.

A mobilszolgáltató már tíz éve rendez nagyszabású, ingyenes koncerteket a Városliget mellett, melyekre minden nyáron több százezren látogatnak ki. Az eddigieken például Pink, Lionel Ritchie, Elton John, Sting és a Pet Shop Boys lépett fel.

A főváros kárpótol

Az önkormányzat idén először akarta azt elérni, hogy fizessen a cég a koncert megrendezéséért, Hunvald György hetedik kerületi polgármester február elején javasolta, hogy a környékbeli lakókat kompenzálják a zajterhelésért. (Bár ő igazából azt tartaná szerencsésnek, ha alkalmasabb területre költöztetnék a koncertet, például a Népligetbe, mondta akkor az Indexnek.) Maga a területhasználat egyébként idén is ingyenes, a kárpótlásról külön megegyezés született.


Bryan Adams a 2006-os Montreux Jazz Fesztiválon

A Népszabadság múlt héten úgy értesült, hogy a cég azzal a feltétellel kapta meg a területhasználati engedélyt, hogy kétmilliós kárpótlást fizet a lakóknak, amit homlokzatrekonstrukcióra és nyílászáró-felújításra költhetnek. Időközben azonban kiderült: nem is ők kompenzálnak, hanem a főváros, úgy, hogy lemond a vendéglátósoktól befolyó bevételről, ami a hetedik kerület környezetvédelmi alapjába kerül.