Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bryan Adams lép fel a Kapcsolat-koncerten

2007.02.20. 11:35
Hivatalosan is bejelentették: a június 30-án tizenegyedik alkalommal megrendezendő ingyenes gigakoncertre a kanadai gitáros-énekest vette meg a T-Mobile, bár Adams tavaly novemberben kétszer is fellépett Magyarországon.

Bryan Adams népszerű kanadai világsztárt szerződtette a T-Mobile az idei Kapcsolat-koncertre, annak ellenére, hogy az énekes-gitáros-dalszerző tavaly év végén kétszer is föllépett Magyarországon. Már korábban is lehetett sejteni, hogy ő jön, de a T-Mobile eddig hivatalosan csak annyit közölt, hogy ő is a lehetséges fellépők között van.

A mobilszolgáltató már tíz éve rendez nagyszabású, ingyenes koncerteket a Városliget mellett, melyekre minden nyáron több százezren látogatnak ki. Az eddigieken például Pink, Lionel Ritchie, Elton John, Sting és a Pet Shop Boys lépett fel.

A főváros kárpótol

Az önkormányzat idén először akarta azt elérni, hogy fizessen a cég a koncert megrendezéséért, Hunvald György hetedik kerületi polgármester február elején javasolta, hogy a környékbeli lakókat kompenzálják a zajterhelésért. (Bár ő igazából azt tartaná szerencsésnek, ha alkalmasabb területre költöztetnék a koncertet, például a Népligetbe, mondta akkor az Indexnek.) Maga a területhasználat egyébként idén is ingyenes, a kárpótlásról külön megegyezés született.


Bryan Adams a 2006-os Montreux Jazz Fesztiválon

A Népszabadság múlt héten úgy értesült, hogy a cég azzal a feltétellel kapta meg a területhasználati engedélyt, hogy kétmilliós kárpótlást fizet a lakóknak, amit homlokzatrekonstrukcióra és nyílászáró-felújításra költhetnek. Időközben azonban kiderült: nem is ők kompenzálnak, hanem a főváros, úgy, hogy lemond a vendéglátósoktól befolyó bevételről, ami a hetedik kerület környezetvédelmi alapjába kerül.