Dj Terry, a rövidnadrágos acidhuszár

2007.03.09. 10:46
Újra Párizsból igazoltak dj-t a G&M bulijára, ezúttal Dj :Terry: ruccan át hozzánk egy kora tavaszi estére, lányok és asszonyok legnagyobb örömére.

Pénteken az M2-ben megint támad a Girls and Mathematics, Magyarország válasza a bahamai medencepartik koktéltól iszamos rögvalóságára, kishazánk titokzatos electro-minimal-house formációja, és a méltán emlékezetes Dyed Soundorom parti után most egy újabb francia legényt, Terryt terelik a pult mögé neonzöld ostoraikkal.

A feka zenéken nevelkedett Terry párizsi bolhapiacokon árult lemezeket, amikor először megütötte az acid house hullám. Mostanra egy befutott és munkamániás dj, a párizsi minőségi klubélet állandó résztvevője. Jelenleg az "Afterparty is not a crime" nevű bulikat csinálja a Nouveau Casinoban, ahol eddig a vendégek között volt Ivan Smagghe, James Flavor, Jérôme Pacman és Dan Ghenacia.

Gyakran meglepő és sajátos, de mindig nagyon buliztató lemezeket jelentetett meg a Dialect, Robsoul, 2020 Vision, Highgrade, Crack & Speed és Freak n'Chic kiadóknál. Mint Dyed Soundorom, ő is inkább a house-osabb vonalat fogja hozni, kicsit az elektro és az acid irányába kacsintgatva.

Alant egy rövid interjút olvashatnak Terryvel.

Mikor és minek a hatására kezdtél keverni?

25 éves voltam, amikor elkezdtem dj-zni, de már korábban is foglalkoztam zenével, lemezboltban és stúdióban is.

Mesélj az első technobuliról, amin voltál

Az első bulin egy nagyon jó barátom apjával voltam, úgy a kilencvenes évek elején. Nagy hatással volt rám a zene, a vizuál, a hangulat teljesen más volt, mint addig bármi. Azóta hallgatok elektronikus zenét.

Mondj valamit a Freak n' Chicről, a kiadó filozófiájáról, hogyan indult, és mi benne a szereped

A Freak n' Chic filozófiája, hogy a sokéves dj-tapasztalatunknak megfelelő zenéket adjunk ki. Igazából csak jó haverok vagyunk, és nagyon régóta ismerjük egymást. Dan (Ghenacia) David Duriez-vel együtt indította a kiadót, de egy ideje már csak egyedül csinálja. Én pedig mint dj és producer veszek részt.

Miben más Londonban vagy Párizsban játszani?

Mostanában Párizs kezd visszajönni egy csomó kisebb bulival, de az elektronikus szcéna eléggé megosztott. Londonban egészen más játszani, ott az emberek nagyon rá vannak pörögve a zenére. De egy jó buli az jó buli, függetlenül a várostól vagy az országtól. A párizsi bulik teljesen jók mostanában.

Hogyan írnád le a zenédet annak, aki még nem hallotta?

Talán szexi, furcsa és funky.

Melyik volt a legjobb klub, ahol játszottál, és milyen típusú buli a kedvenced?

A Goa Madridban, és legjobb buli reggel kb. 400 emberrel.

* * * * * * *

A bulin természetesen még zenélni fog a G&M stáb is, akik méltán híresek finom érzékkel válogatott lemezeikről és meglepő, hátborzongató performanszaikról a pult mögött és felett egyaránt. A belépés 10-ig ingyenes, utána 1000 Ft.

M2 - Bp. VIII. Mikszáth Kálmán tér 2.  • Tippek
  • Biztosítás