Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt a The Who basszusgitárosa

2002.06.28. 11:33
Elhunyt John Entwistle, a legendás brit rock együttes, a The Who basszusgitárosa egy Las Vegas-i szállodában csütörtökön. A zenésszel feltehetőleg szívroham végzett.
Egy nappal az Egyesült Államokban rendezendő turné előtt hunyt el John Entwistle, a The Who együttes basszusgitárosa. Az "Ox" becenevű Entwistlenek pénteken egy a saját műveit bemutató kiállítást is meg kellett volna nyitnia a Grammy's Art of Music Galleryben. Az 57 éves férfi halálnak okát még vizsgálják, de a rendőrség feltételezése szerint szívroham érte a Las Vegas-i Hard Rock Hotelban.

Hozzátették, hogy semmi gyanús körülményre utaló jelet nem találtak. Azt még nem tudni, hogy az amerikai turné folytatódik-e a basszusgitáros nélkül. Az együttes két évvel ezelőtti turnéján több mint egymillió fontot gyűjtött egy gyermekrák alapítvány számára.

The Who

A The Who-t sokan az 1960-70-es évek egyik legnagyobb rock bandájának tartják. Legismertebb számaik többek között a My Generation, a Pinball Wizard, és a Substitute. Az együttes 1964 táján vált igazán ismertté, amikor "modern" öltözékeiket és hajviseletüket egy egész nemzedék kezdte utánozni. A legenda szerint minden fellépésükön összetörték felszerelésüket. Entwistle halálával már csak Roger Daltrey énekes és Pete Townsend gitáros/szövegíró maradtak meg az alapító tagok közül. Az első dobos, Keith Moon még 1978-ban halt meg kábítószer-túladagolásban.