Meghalt a The Who basszusgitárosa

2002.06.28. 11:33
Elhunyt John Entwistle, a legendás brit rock együttes, a The Who basszusgitárosa egy Las Vegas-i szállodában csütörtökön. A zenésszel feltehetőleg szívroham végzett.
Egy nappal az Egyesült Államokban rendezendő turné előtt hunyt el John Entwistle, a The Who együttes basszusgitárosa. Az "Ox" becenevű Entwistlenek pénteken egy a saját műveit bemutató kiállítást is meg kellett volna nyitnia a Grammy's Art of Music Galleryben. Az 57 éves férfi halálnak okát még vizsgálják, de a rendőrség feltételezése szerint szívroham érte a Las Vegas-i Hard Rock Hotelban.

Hozzátették, hogy semmi gyanús körülményre utaló jelet nem találtak. Azt még nem tudni, hogy az amerikai turné folytatódik-e a basszusgitáros nélkül. Az együttes két évvel ezelőtti turnéján több mint egymillió fontot gyűjtött egy gyermekrák alapítvány számára.

The Who

A The Who-t sokan az 1960-70-es évek egyik legnagyobb rock bandájának tartják. Legismertebb számaik többek között a My Generation, a Pinball Wizard, és a Substitute. Az együttes 1964 táján vált igazán ismertté, amikor "modern" öltözékeiket és hajviseletüket egy egész nemzedék kezdte utánozni. A legenda szerint minden fellépésükön összetörték felszerelésüket. Entwistle halálával már csak Roger Daltrey énekes és Pete Townsend gitáros/szövegíró maradtak meg az alapító tagok közül. Az első dobos, Keith Moon még 1978-ban halt meg kábítószer-túladagolásban.